Fredag- sällskap

Fint ridhuspass i morse med Vicke och jag upphör aldrig att vara tacksam över dessa humörhöjande stunder.

En häst på anläggningen hade tyvärr kolik och jag frågade distriktsveterinären om det var ovanligt många fall av magont just nu.

Veterinären bekräftade att det tycktes så och menade att vädret med rejäl blåst kunde vara en bidragande orsak; hästar som spänner sig och/ eller inte är ute lika mycket.

Som ägare till en ”kolikhäst” (Décima) avskyr jag denna lömska sjukdom. Décima blev ju t.o.m. buköppnad i min ägo och dog under ett kolikanfall efter att jag hade sålt henne så jag försöker att alltid tänka på att försöka göra vad jag kan för att minimera riskerna.

Mycket morötter, betfor och olja 2 mål om dagen, kraftfoder uppdelat på 4 mål, rejält med stråfoder, ridning minst 6 dagar i veckan…ja, det är mina åtgärder. Sedan kan hästar få kolik ibland oavsett vad man gör, tyvärr….

Nu har jag precis kommit hem efter att ha hälsat på en tilltänkt sällskapshäst till Vicke.

Det är en 23 årig d-ponny som är så nära det ultimata sällskapet, i alla fall på pappret, så det känns jättebra.

Ägaren, en kvinna i min ålder bor mycket nära oss så det är också praktiskt och hon har till och med lovat att jag kan få ha ponnyn på prov!

Jag vill inte jinxa något (sade hon skrockfullt) genom att avslöja mer detaljer men bilden ovan säger en del ha ha ha!

Ni som vet, ni vet 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>