Berättigade frågor om tävlande i dagsläget

De frågor Maria Gretzer ställer i detta inlägg är exakt mina funderingar.

Jag har dessutom svårt att se hur det ur smittskyddssynpunkt är bättre att barn och ungdomar tillåts tävla då dessa aldrig kan åka iväg själva vilket många av oss vuxna alltid gör. Jag har aldrig medhjälpare med mig tex men som barn funkar det ju inte så.

Frågan är hur många arrangörer som ens kommer att ordna tävlingar för barn och unga för det känns som rätt så svårt att genomföra på ett vettigt vis och dessutom med vinst vilket väl trots allt är ett viktigt incitament för de flesta klubbar gissar jag?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    Bra inlägg av Maria G. Ställer mig verkligen frågande till detta också. Precis som att ungarna slutar rida och ”röra på sig” om de inte får tävla.?? Så konstigt.

    Svara
  2. Madeleine Nilsson

    Det är ett svårbegripligt beslut att endast tillåta barn att tävla.
    Överhuvudtaget brukar det inte vara trängsel eller närkontakt människor emellan på tävlingarna. Och att inte få ha caféet öppet är oxå konstigt, alla caféer och restauranger håller öppet i Sverige. Så varför inte på hästtävlingar?

    Svara
  3. Minstral

    Fast detta handlar ju om ungdomars hälsa och den bevisliga faktorn denna nerstängning gör för unga individer. Maria Gretzer har aldrig, enligt mig, haft vettiga synpunkter och

    Svara
  4. Anna

    Jag undrar hur många klubbar som kommer tycka det är mödan lönt… Där jag red innan jag flyttade från Sverige fanns det till exempel bara fyra toaletter som alla tävlande plus medhjälpare skulle använda. Blir ju ett himla sanerande (inte minst med tanke på att man ännu inte riktigt vet om corona kan spridas med avföringen). Någon måste ju mer eller mindre stå och desinficera toaletter hela dagen.

    Förstår inte heller hälsoperspektivet. Barnen rider väl som vanligt? De får väl precis lika mycket motion ändå?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>