Spara eller slänga?

Vid varje flytt (även om jag flyttar väldigt sällan) uppkommer frågan ”spara eller slänga”!

Ibland inser ”man” att man sparat en del saker på tok för länge och kan inte längre se någon anledning att fortsätta; så var det nu senast då jag slängde alla almanackor jag sparat sedan gymnasietiden 😱!

Från början tänkte jag kanske att det kunde vara roligt att titta tillbaka i almanackorna många år senare och att det också kunde vara bra att ha dokumenterat när olika saker inträffade men nej…jag tittade aldrig i alla dessa småböcker som trots allt hade blivit en ansenlig hög som tog plats. Så nu blev det soprummet!

En del annat har jag däremot haft i otroligt många år och kommer nog aldrig att slänga, som detta leksakståg från att jag var i princip nyfödd:

Den här tingesten fick jag av en dåvarande hästskötare för typ 30 (!!!) år sedan och även om borsten är utbytt hur många gånger som helst så är ”kärlet” kvar och jag gillar det fortfarande:

Bilderna är tagna från en tidigare lägenhet där jag bodde själv men både tåget och toalett- grejen är installerade i huset liksom måååånga andra saker som borde få någon form av hållbarhetspris.

Kan berätta att jag tex även har en trasmatta från IKEA som jag köpte när jag flyttade till min första egna lägenhet; den är således snart 35 (!!!) år gammal.

Det ”roliga” med mattan är att den är lika ljus (benvit) nu som då trots att min förra hund Soya valde den som ”spyplats” ……ehhh…en hel del gånger! Maskintvättad är den ”tusen” gånger ungefär men har inte ändrat utseende det minsta.

Mattan är liten och kostade typ 20 kronor när det begav sig så den är verkligen inte dyrbar men jag liksom bara gillar hela grejen med att hålla den vid liv!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>