Fenix park läggs ner

Har ni följt alla turer kring Fenix park som bland annat ordnar ridläger och däremellan hyr ut sina hästar?

Det har varit enormt mycket skriverier om verksamheten de senaste månaderna på sociala medier och de ansvariga har anklagats för all möjlig misskötsamhet, både av tidigare anställda, ridlägerdeltagare, hästhyrare och folk som aldrig ens verkar ha satt sin fot på stället.

Jag väljer att inte kommentera allt detta då jag är för dåligt insatt och vet att det kan finnas trettioelva olika versioner och uppfattningar om en och samma sak men konstaterar bara att sociala mediers makt är stor.

Verksamheten ska nu läggas ner ”från en dag till en annan” och förklaringen kan man läsa här:

Vet ni vad JAG reagerar på?

Jag kan inte förstå hur man kan ”vara beroende av tonårsflickor” för att driva sin verksamhet, och framför allt med 50 års erfarenhet?

En annan grej är att paret som driver Fenix är 84 respektive 76 år gamla och även om man ibland säger att ”ålder bara är en siffra” så vill jag nog mena att det vid dessa åldrar kan vara läge att avveckla en så pass krävande verksamhet som den som Fenix faktiskt varit?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Katja

    Håller med fullständig! Man kan inte vara beroende av tonårsflickor. Allt verkar inte ha gått rätt till där

    Svara
    • Malin

      Jag håller med dig. Jag har en ensak och det är personen som heter Felix som håller för det dära företaget måste vara pedofil. Personer som är beroende av flickor som han är. Kallas för pedofil. Jag hoppas verkligen inte att han har gjort något med dom

      Svara
  2. Linda Stridh

    Instämmer med det du skrivit. Och om man ska tro ungdomarna så har de skött verksamheten dåligt, säkert därför som de alla valt att lämna lägret med omedelbar verkan. Undrar dock vad som kommer hända med alla hästarna nu .

    Svara
  3. Birgitta

    För övrigt har jag själv jobbat med ”tonårsflickor” och det finns alla sorter, precis som med människor generellt.

    En del jobbade otroligt hårt, tog ansvar och var de bästa anställda man kunde önska, andra var bortskämda, lata, tog varje chans att stanna hemma osv och så fanns det allt däremellan.

    Svara
  4. Linda

    Jag borde väl inte kommentera då jag inte har läst något om detta överhuvudtaget, kan dock hålla med om att utifrån det jag läser här låter det som om något inte riktigt står rätt till. Men apropå ’att vara beroende av tonårsflickor’: Så som samhället ser ut idag; Hur många vuxna med exempelvis ansvar för egna barn eller djur (eller med eget ansvar för stora kostnade för exempelvis bil eller boende) har viljan eller möjlighet att hoppa på ett sådant jobb? Jag gissar att varken arbetstider eller lön är kompatibelelt med något av ovanstående?

    Svara
    • Birgitta

      Du kan absolut ha rätt.

      Antar att det är samma med tex jordgubbs/ bärplockning och dylikt- lönerna ”duger inte” till vuxna svenskar utan därför måste arbetskraft tas från andra ställen.

      Men väljer man att driva sådan verksamhet får man verkligen ta det onda med det goda och vore JAG i 80-årsåldern hade jag ärligt talat hellre levt på min pension och haft ro i sinnet.

      Svara
  5. Frida

    Hela brevet osar oseriöst. Visst att det finns ungdomar med sämre arbetsmoral men det är lite märkligt att alla dessa lata ungdomar hamnar där år efter år. Att dessutom skriva och formulera sig på detta sätt är mkt märkligt och oproffsigt av de Fenix park, oavsett vad som hänt. Om man dessutom är beroende av tonåringar för att driva sin verksamhet och förväntar sig samma nivå av dem som av vuxna anställda så är man ute på hal is….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>