Less is more

När man flyttar till en ny bostad är det inte ovanligt att man vill sätta sin egen prägel på den.

En del som förgående boende har älskat tycker man själv är vidrigt och längtar efter att få slänga/ måla över/ whatever.

Minns hur jag och exmaken knappt hann få våra husnycklar förrän vi satte igång med det dryga jobbet att riva ner varenda bård i så gott som samtliga rum; dels gillade vi inte bårder i allmänhet och dels passade dessa inte i synnerhet (baby-motiv i ett av rummen tex….).

Här på Ryhus blev det ju en invändig och nödvändig helrenovering men även utomhus har vi valt att göra oss av med en del.

Här, på baksidan av huset tex, fanns en liten damm under trädet.

Den har vi som ni ser tagit bort och väntar nu på att gräset ska ta över.

Lustigt nog fanns det även en damm i min och exmakens trädgård som vi också valde att ta bort direkt.

Ska man ha en damm i trädgården tycker jag att den dels ska vara ”ofarlig” för omgivningen (man ska inte ha småbarn tex som riskerar att drunkna i den) och dels vara välskött.

Smutsigt vatten med alger och annat som flyter omkring går alltså bort och finns det en massa lövträd i närheten kommer dammen oundvikligen att fyllas av blad….inte fräscht!

Klipper man gräset runt dammen riskerar även detta spill att hamna i vattnet så nej….det är inte superlätt att hålla en damm i presentabelt skick tycker jag och för oss var det vettigare att ta bort den. En sak mindre att sköta.

En annan sak som jag har erfarenhet av redan från mitt förra hus är murgröna och diverse andra klängerväxter.

De kan bidra till charm och estetik men också förstöra underlaget som de gräver sig in i med ibland rejäla rötter.

Exmaken och jag hade tex en enorm murgröna som slingrade sig upp över delar av fasaden och träet under blev till slut ganska skadat.

Det krävdes enorma krafter för att få bort den murgrönan kan jag säga, rötterna var gigantiska!

På bilden ovan (ovanför bilflaket) ser ni en del klängerväxter som vi rev bort på Ryhus direkt, samma sak på vårt förråd.

På tal om förrådet fanns det här……

….på denna gräsplätt mellan huset och förrådet ett rostigt skelett efter ett växthus och trasigt glas låg utspritt lite överallt så det tog vi givetvis också bort direkt!

Kan ni se vad vi mer har tagit bort:

Yes, det trasiga, murkna och algfärgade staketet framför huset var ett enkelt beslut att ta bort. Även om en inhägnad i sak är superbra att ha om man som vi har hund så måste den ju VARA inhägnad så att säga och eftersom detta staket dels var murket och dels hade glipor på vissa ställen fyllde det inte längre den önskade funktionen.

Nu ser det ut så här…..

…och alltså ännu en sak mindre att ”hålla efter” (nu får vi hålla koll på hunden i stället 🙂 )!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>