Torsdag- lika och olika

Dagen började med ganska fint väder och jag hann både harva min bana och rida på den innan regnet kom.

Det skvalade ganska rejält typ 5 minuter efter att jag var klar med hagmockningen så där hade jag tur!

Konstaterade vid mockningen att mina 2 hästar är både lika och olika.

Om jag påstår att Baltazar har druckit mer än på sin höjd 20 liter vatten på 2 månader TOTALT inne i boxen skulle jag ljuga- han dricker oftast inte en droppe!?!? Nu går de ju oftast ute från kanske 5-6 till 19.30-20.30 men ändå???

Under sin boxvistelse dricker han således inget, bajsar 3-4 högar och äter hellre gräs än hö (jag lägger in båda delarna och höt lämnar han oftast kvar).

Vicke däremot; han kastar sig över höet, lämnar stora delar av sin gräsportion och äter och dricker ”normalt”.

I deras hagar ligger hans bajs söndersmulat av fåglarna medan Baltis lämnar efter sig rejäla högar som är lätta att plocka upp (båda äter helhavre).

Där har vi olikheterna medan likheten består i att ingen av dom är ”besatt av gräs” utan båda kan stå och ”glo ut i rymden” långa stunder flera gånger om dagen i stället för att, som en del hästar, maniskt dammsuga gräsytorna konstant.

Jag läser om hästägare som efterfrågar betesreducerare medan jag ständigt klämmer på mina djur för att kolla så att de håller vikten!?!

Detta är en av livets orättvisor, liksom att Baltis, som jag redan nämnt tidigare, i mina ögon ser ut att vara redo att åka på tävling i eftermiddag om så krävdes.

Han är så otroligt fin i hårremmen trots mycket sparsam borstning och (så klart) ingen schamponering eller dylikt medan jag har sett hästar i hans ålder som…tja…inte ser så roliga ut om jag säger så.

Läste förresten nyligen att en stallägare hade blivit lärd att ”gödselstacken ska vara som en dansbana” 🙂 !

Min faller kanske inte riktigt in under den kategorin (än?) men jag jämnar till den varje dag så det ska bli spännande att se hur länge jag kan ha den utan tömning.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>