Skillnader

Nu har vi bott i vårt hus i 2 månader och det är roligt att konstatera att allt inte alls blev som man trodde och hur vissa saker har ändrat sig över tid.

Exempelvis lyser både göken och fasanen med sin frånvaro sedan veckor tillbaka; när vi flyttade hit hördes konstant ”ko-ko” nästan dygnet runt medan fasanen nöjde sig med att skria hjärtskärande mycket tidiga morgnar.

Dovisarna håller sig också undan nästan helt just nu; en kännare sa att de får ungar vid denna tid.

Som bloggläsare har ni sett bilder på flockar på uppemot 50 djur och de var helt ohämmat inne i både hagarna och i vår trädgård, ofta.

Nu ser jag dom i princip inte alls och saknar dom absolut inte.

Och på tal om dovhjortar så trodde jag, pga deras omfattning och besöksfrekvens att jag skulle behöva laga mina hagar flera gånger i veckan men så har det inte alls blivit.

En granne som också har hästar har berättat att det kan ta ÅR mellan trådsprängningarna och det låter ju löftesrikt.

Jag har oftast inte ens strömmen påslagen just nu eftersom mina egna hästar inte är intresserade av att lämna varken hagarna eller varandra.

Jag har gått från att ta ut och in hästarna i deras hagar tillsammans (leda dom ihop) till att släppa ut Vicke först och sedan hämta Baltazar för att inte vänja dom att alltid ledas tillsammans.

Jag har också tagit in hästarna en och en (Vicke först) och det går också bra om jag hämtar Baltazar snabbt därefter.

På tal om hagar har jag tillfälligt bytt hagar så att Vicke går i Baltatzars hage och vice versa och detta pga att det växer mer frodigt gräs i Baltatzars hage och Vicke är mer svårfödd och behöver mycket mer mat.

Hövågen som jag köpte innan flytten har jag fortfarande inte packat upp- jag ger just nu fri tillgång på hö och tycker det fungerar bra.

Vicke har visat sig mer ointresserad av gräset i hagen än jag trodde, han kan stå och bara ”hänga” långa stunder flera gånger om dagen och inte heller Baltazar äter som besatt utan pausar som Vicke ungefär.

Detta o-glupska beteende hos Vicke gör att han får en hel del mat utöver gräset; jag vill absolut inte att han ska bli smalare .

Hagtiden är just nu ca 5.00-20.30 och fick hästarna bestämma skulle de gärna gå in några timmar tidigare för det mesta.

De ställer sig ibland demonstrativt vid ingångarna och bara glor men jag ignorerar dom och för det mesta lommar de iväg en liten stund i alla fall för att sedan återvända. Ja herregud….

Som jag kanske har berättat har vi egen brunn och vattnet luktar enligt mig inte gott alls.

Vi har skickat in vattenprov men oavsett vad detta visar kommer vi inte att dricka av vattnet förrän vi får kommunalt dito och det vet vi inte alls när det blir.

Så kostnad för ”köpe-vatten” har tillkommit plus att jag faktiskt tar med mig vatten från jobbet när jag arbetar.

När vi flyttade hit hade vi bara ett fåtal tv-kanaler men det löstes snabbt via Boxer.

Däremot får vi avvakta fiber (ingen planerad inkoppling för det heller) tills vi har annat än som just nu urdålig hastighet, täckning osv vad gäller Internet.

Den sista grejen jag tänkte berätta om är min kamp med fåglarna och diskussionen huruvida de måste skita på just vår husfasad och fönster.

Just nu har även detta bajseri nästan upphört men vi får väl se om det fortsätter så eller ej!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>