Torsdag- smuts

Efter ett fint pass på utebanan kände jag mig i morse redo för att ta mig an nya projekt kring stallet.

Jag ”tröstar” mig med att en hel del är sådant som är att betrakta som nästan ”engångsgrejer”, dvs inget jag kommer att behöva göra regelbundet utan det kanske tar år innan det är dags igen.

Efter att ha klippt ner några pilgrenar som hängde i vägen vid min utebana samlade jag ihop allt och slängde in en del i hagarna….

….och det mesta i min tombox för kommande mumsande av hästarna.

Krattade även ihop en massa brännässlor och la i tomboxen och slängde in lite i Baltis box.

Efter detta ”trädgårdsjobb” gav jag mig på ett projekt som jag har blundat för sedan vi flyttade in; några kvarlämnade garderober i lösdriften.

De såg minst sagt ofräscha ut och jag övervägde att slänga dom; dels för att jag inte har någon omedelbar nytta av dom och dels för att de såg ut som de gjorde.

Henrik tyckte att vi kunde prova att rengöra dom och detta la jag 70 minuter på i förmiddags med faktiskt strålande resultat:

När jag hade tvättat färdigt garderoberna började jag syna väggarna på lösdriften och konstaterade att det satt ”hundra ton” spindelväv på väggarna så då blev det ytterligare en timmes jobb, nu med en sopkvast:

När även detta var klart var klockan lunch och jag får se om och vad mer jag orkar sysselsätta mig med idag.

Jag ska i alla fall köra och hämta en ensilagebal hos B:s förra ägare och när det är klart återstår bara 2 balar att hämta hos henne vilket jag gärna vill ha klart under semestern.

Jag har även beställt 6 ton ensilage som ska levereras hem till mig men det är inte riktigt bestämt när det blir och jag har ingen brådska.

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jag tror inte att jag kommer att ha så här fullt upp hur länge som helst 🙂 !

      Dels växer varken gräs eller nässlor året runt, dels är vi i princip färdiga med flera tidskrävande projekt så som diverse målning, uppröjning av allt möjligt och inläggning av ridhusunderlaget.

      Och lite med allt detta pyssel är säkert ”nyhetens behag”; nu letar jag nästan efter saker att göra utomhus, när det blir kallt och mörkt är det slut med det!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>