En era går i graven

I denna artikel kan man läsa om hur ”min” ridskola i helgen flyttade till en helt nybyggd anläggning några kilometer från den gamla.

Det är med blandade känslor jag läser om detta; en era har onekligen gått i graven i och med flytten.

Jag började rida på MCR knappt 15 år gammal, hade flera hästar uppstallade där i ca 20 år, drev cafeteria i flera år och jobbade i stallet i hundratals timmar, kanske tusentals?

Vårt stora ridhus var en gång i tiden nästan unikt och är fortfarande fantastiskt med en enorm läktare, från stallet har jag så många minnen att de skulle kunna fylla en bok.

Jag har idag, nästan 40 år efter min första ridlektion fortfarande kontakt med massor av tjejer från den tiden; tjejer som nu är vuxna kvinnor, många med egna barn som också rider.

Några har hunnit lämna jordelivet men jag minns dom hur tydligt som helst.

Det blir säkert jättebra på den nya anläggningen som klubben längtat efter i många år och som förhoppningsvis kommer att vara en lika underbar fritidsgård som jag tyckte att den var under min ungdom.

På bilden ovan, som är tagen för snart 40 (!!!) år sedan, i maj 1982 ser ni yours truly iförd sina första ridbyxor som jag använde tills de nästan bokstavligen föll ihop minns jag 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Där började jag för 57 år sen o vände tillbaka för 36 år sen när tjejerna började när. Hade många uppdrag under min tid där☺️
    Voltigeledare, redaktör för klubbens tidning under flera år o styrelseledamot lika länge. Var tävlingsledare för ridsportsallsvenskan, huvudfunktionär för funtionärerna i Falsterbo.. Ja det mesta så till slut insåg jag att jag knappt hade tid till att hjälpa mina egna tjejer
    Hade ju så svårt på den tiden att säja nej

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>