Tråkigast stallsysslan?

Tycker ni att allt stallarbete är lika roligt eller för all del lika tråkigt eller har ni någon favorit?

Själv tycker jag att mockning är ganska rogivande och att lägga upp mat är väl det som är det enklaste exklusive Vickes hönät som dels ska fyllas dels hängas upp vilket kräver en pall som jag måste hämta varje gång.

Han kan absolut äta från marken men eftersom jag vill ge honom i princip fri tillgång på stråfoder så vet jag av erfarenhet att han drar runt så stora mängder i hela boxen vilket blir väldigt svårmockat med onödigt spill.

Att hålla på och greja med min gödselstack är ganska…tja…roligt…jag vill ha den jämn och prydlig.

Att jag älskar att harva vet ni sedan tidigare så tja…jag tycker att det mesta är trevliga sysslor.

Ska jag nämna något som är tråkigt förutom hönätet så är det utan tvekan att tvätta vattenhinkarna och baljorna i hagarna och att fylla de sistnämnda är inte heller någon favoritsyssla.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Skriver under på att vattensysslor är det värsta! Med vänlig hälsning Avskyr Att Vara Blöt

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan inte ens skylla på att jag blir blöt- för det blir jag inte men jag tycker bara det är så tråkigt med kånkandet.

      Svara
  2. Anna Ask

    Alltså städa ur krubbor/vattenkoppar/hinkar när hästar har bajsat i dem är nog en av mina värsta. Mocka hagar när det är lerigt är inte heller en favorit.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>