Verklig valuta för pengarna

Härom dagen, när jag bar ut hästarnas ensilage till hagarna i mina tusen år gamla IKEA-påsar slog det mig hur otroligt hållbara dessa är och har varit sett till priset.

Jag har haft mina påsar i hur många år som helst i alla fall.

Och så är det ju med vissa saker; de kan kosta en spottstyver men ändå fylla sitt ändamål i evigheter trots ganska frekvent användning.

Sä är det exempelvis med nästan alla boots jag använt till Vicke.

Jag vet att en del hävdar att deras hästar strimlar dessa på nolltid men jag har haft boots som gått att använda i minst 1 år och de har kostat runt 70 spänn.

Hönät tycker jag är en sådan grej också och de utsätts ju ändå för en hel del belastning och hänger liksom inte bara ”rakt upp och ner”.

Ett tidigare hönät jag ägde hade jag i mååååånga år trots daglig användning.

En annan superbillig sak som jag haft enorm användning för är en flugsmälla som jag köpte som ett 4 eller 5 pack för en tia för kanske 10 år sedan.

En av dom används fortfarande varje sommar 🙂 !

Har ni andra exempel på billiga men seglivade ting ?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Det finns en hovkrats i min låda som är av allra enklaste typ. Den är åtminstone 25 år gammal och funkar hur bra som helst. Enda anledningen till att jag skulle byta ut den vore om jag tappade bort den. Ett tag hade jag gul tejp på den för att hitta den lättare i lådan men tejpen har ramlat av.

    Svara
  2. Cia Wigström

    Evighets saker som jag har:
    -Mankam i metall
    – hovkrats
    -Longerings lina
    – verktygsväska ( för att ha borstarna i).

    Dessa saker har minst 20 år på nacken. De används dagligen eller varje vecka.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>