4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Dahlman

    Påminner om Elliot. En 5-årig rottweiler-pojke som helst ligger i säng/ soffa – och vägrar gå ut annat än i strålande solsken . Och helst inte då heller eftersom det är mycket bekvämare att bara ligga och sola i trädgården .
    Sover gärna till minst 12 på dagen. Ibland får man tvinga ut honom med koppel.
    Han och Molly verkar ha samma inställning till livet ?!

    Svara
      • Eva Dahlman

        Ja – kan vara en förklädd whippet ??
        Har alltid undrat varför han är så udda. Det var först när jag läste om Molly som jag förstod att han inte är ensam i världen med sitt ’beteende ’ om än lite udda. Har en väninna
        som dessutom har i detta fall oturen att bo i lägenhet och hennes 2 helt normala hundar står vid dörren vid 0700 varje morgon oavsett väder !!
        När dom senast var magsjuka fick hon ut o trava på gatorna var 4:e timme även nattetid. Avundas henne inte. Kanske därför hon o settrarna bott här i perioder senast under värmeböljan i augusti.

        Svara
        • Birgitta

          Utifrån det jag själv erfarit, läst och hört från andra med whippet är nedan mycket rastypiska även om det så klart finns undantag:

          De kan hålla sig hur länge som helst ffa vid dåligt väder, de gillar varken regn eller kyla, vill inte ligga direkt på golvet men allra helst i soffa/ säng, vill sova i ägarens säng, är mycket stillsamma inomhus men livliga ute, kommer oftast utmärkt överens med hundar av samma ras och är generellt friska och snälla. En bra ras 🙂 !

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>