Onsdag- teambesök, fortsatt röj och tre ben

Jag gick ut hårt i morse och sågade ner några stora, helt murkna grenar nära stallet samt samlade ihop en hel hög med mindre diton som låg på marken mellan några andra träd och buskar.

Av mina flera rapporter om trädgårdsskötsel kan man kanske tro att jag har fått ett intresse för denna syssla men låt er inte luras; jag vill bara röja upp sådant som stör ögat och som prioriterades bort förra våren till förmån för ännu viktigare saker (som box och hagbygge tex).

Redan 8.00 fick jag besök av en ur mitt ”team” …det har ju blivit så populärt gudbevars att kalla både tränare, veterinär och hovslagare för detta och det var den sistnämnde som dök upp på avtalad tid.

Han hade en lärling med sig idag och vi pratade lite om varför jag höjer just Markus så till skyarna och varför jag är så pjoskig med Vickes hovar och vem som får sko honom.

Annat var det med mina andra hästar som alla haft järnhovar och som jag kunde låta lärlingar inne på Jägersro travbana slå på tappskor på; det finns inte i sinnevärlden med Vickes klen-hovar.

Och jag är både präglad av hans allvarliga hovledsvrickning för många år sedan, hans tidigare usla hovkvalité (nästan 100% förbättrad nu) och det faktum att han med obefintliga trakter är mycket sulöm. Så en skicklig hovslagare och lädersulorna har absolut gjort en gigantisk skillnad för honom.

Efter hovslagarbesöket blev det en lätt uteritt och jag kunde se resultatet av många dagars sågande nära mina hagar;

Björnstorps och Svenstorps gods som Henrik arbetar för och som vi hyr Ryhus av ”står på 3 ben”; jordbruket, skogen och fastigheter som hyrs ut och här ser ni delar av ett av benen.

Sist en bild tagen igår kväll; jag har döpt den till ”if you can’t beat them- join them “ 🙂 :

En vän undrade fullt berättigat varför jag köpte Fluff B som hagsällskap; det finns ju redan i riklig mängd 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>