4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Om ens hälften av energin som gått åt till att förfasa sig över (för denna sorts vaccin) normala biverkningar, hade lagts på att bekämpa exakt samma typ av (massivt mkt större) problem som kvinnor har med p-piller…..

    Svara
    • Filippa

      Jag tycker för övrigt att alla får tycka vad de vill om vilket vaccin de är bekväma med, men JAG kommer 100% ta Astras vaccin. Det är byggt på beprövad teknik, på gamla sorters virus – jag har redan kroppen full av denna typ av vaccin och jag lever idag. Den nya tekniken vet jag dock inte hur jag påverkas av, och inte heller långtidseffekterna.

      Svara
  2. Anna Lind

    Jag tycker inte alls att det är så konstigt. Tänker att det är lite samma som att vara flygrädd; även om man intellektuellt vet att det är mycket farligare att köra/åka bil än att flyga rent statistiskt så finns det människor som ändå är räddare för att flyga pga bristen på kontroll! Samma med vaccin. Oavsett statistiken så upplever nog många ett obehag av att känna att de har noll kontroll över vad som finns i vaccinsprutan medan de upplever att de har större påverkansmöjlighet att inte smittas. Med tanke på medias stora uppslag vad gäller de fåtal men dock förekommande dödsfall som ändå skett i samband med vaccinering med AZ och narkolepsi-biverkningarna (procentuellt sett få men med enorma konsekvenser för de drabbade) i hyfsat färskt minne så tycker jag inte att det är så konstigt att en viss andel av befolkningen är osäkra. Bidragande till oron kan säkert också vara att våra grannländer gjort en annan bedömning och stoppar AZs vaccin (kanske pga avsevärt lägre smittspridning och därmed mindre risk att smittas, men dock…). Även om otroligt många i olika kanaler basunerar ut hur dumt, konstigt, osolidariskt det är. Att sen bete sig som svin och vara otrevlig, hota personal och kräva annat märke är givetvis helt åt helsicke. Men det är en annan fråga. Själv är jag inte orolig (men vill inte ta AZ-vaccinet med tanke på mitt kön och ålder) men jag kan ändå förstå att andra människor är oroligare/resonerar annorlunda. Precis som att olika människor är olika oroliga för själva smittan.

    Svara
  3. Anna Ask

    Själv är jag beredd att låta dem injicera en liten dos arsenik om jag bara kan få leva normalt igen.

    De som inte vill vaccinera sig får väl ta risken att självdö i stället. Det här är ju om jag har förstått lite mer som influensavaccinet, dvs det skall skydda de vaccinerade mot svår sjukdom först och främst snarare än att ge total flockimmunitet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>