Fredag- smitare

Vad säger ni om den här Gulligullan ❤️?

Den andre gullisen, min jätteponny inledde morgonen med en ”klassiker”- han inte bara försökte smita ut ur boxen utan han gjorde det också; med yours truly hängande runt hans jättehuvud, megahals och rejäla man. Jag drog i alla delar jag kom åt och lyckades på något vis bromsa honom precis utanför stalldörrarna men sedan var det nästan lögn i helvete att få in honom i stallet.

Han var som fastfrusen – inte av någon smärta alls kändes det som utan sådan där ponny-envishet à la ”ok…du har lyckats ta fast mig men vad tänker du göra nu….”.

Eftersom jag har en hängare med grimmor precis innanför dörrarna lyckade jag på något mirakulöst sätt sträcka mig efter en grimmorna med vidhängande grimskaft och tja…sedan var den kampen över.

När Nilos ägare kom på besök en stund senare och jag berättade om debaclet konstaterade jag som många gånger förut att det är skillnad på mina barn och andras ungar för hade någon annans häst gjort dessa ständiga smitningsförsök som ibland dessutom lyckas hade jag blivit jättearg och tyckt att ägaren verkligen fick se till att uppfostra sin häst men när det handlar om världens finaste ponny….då minsann göööör det inget och han få härja som han vill för han är både gammal och charmig och tja….ni fattar…

Testade Vicke för någon månad sedan och lät boxdörren stå öppen.

Han tog ett steg ut, jag harklade mig högt och han drog genast in benet igen det lilla livet. Såg jättekul ut, ungefär som ”ouppsss…..mitt ben råkade gå iväg lite…sorry….”.

På tal om Vicke har vi klättrat lite i skogen idag, det var svalt och relativt mjukt på de smalaste stigarna (finns även breda körbara vägar som är ganska hårda) men vi hade en svärm av insekter runt Vickes huvud och hals och det gillar han inte precis.

Jag börjar verkligen sukta efter regn nu; risken är att precis allt som kan torkar sönder; gräsmattorna börjar redan anta en gulaktig ton.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Molly är verkligen super- söt !
    Se det som ett friskhetstecken att ’ponnyn’ orkar krångla ! Hade varit underbart med en bild på Er 2.
    Och självklart är det skillnad på egna ’barn’ och andras ouppfostrade ’ungar’. Det har jag alltid tyckt.

    Har Du börjat trappa ner Metacam ännu ? Finns det någon plan för Bs rehabilitering?

    Svara
    • Birgitta

      B ska ha full dos Metacam i varje fall till på onsdag när nästa veterinärbesök är inbokat. Vad som händer därefter har jag tyvärr ingen aning om.

      Svara
      • Eva

        Så jobbigt att bara vänta och se hur det går med B !
        Tror och hoppas att det löser sig ! Det verkar ju vara en stark ur- ponny. En mycket speciell individ ?
        Håller tummar o tassar oavbrutet!

        Svara
  2. Minstral

    Diva är som Vicke, räcker att man harklar sig. Hon brukar stå med hovarna precis vid kanten och sträcka sig väldigt långt. ”Fötterna är i boxen matte”.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>