En kommentar

  1. Manda Stillnert

    Viktigast enligt mig är att röntga hovarna för att få en uppfattning om hur illa fånget tagit. För de säger inte så mycket enligt min erfarenhet hur påverkade de är eller inte. Finns hästar som knappt varit smärtpåverkade som har fula förändringar i hovarna efteråt och andra som man tror de ska behövas tas bort men sedan visar sig att de inte alls är så illa på röntgen (haft en sån själv, knappt någon sänkning alls av hovbenet men otroligt smärtpåverkad)

    Men sen tålamod, desto längre de står stilla desto bättre för hovarna. Och nej de är inte kul att ha dem på box men va tusan ska man göra då? Hos oss har de som fått fång av olika orsaker en pga av för lite motion och en pga Insulinresistens men inte speciellt tjock alls ( men hade klassiska fettdepår över rygg och rumpa )när hon insjuka fått gå i skogshage med lite sporadiskt med gräs. Ebba fick jag ha i många år till efter fång togs bort av andra anledningar och den andra är såld och lever loppan som tävlingskompis åt sin nya ägare 🙂 Livet ställs på ända när de blir sjuka oavsett vad de blir sjuka i eller skadade med för den delen men man får göra de bästa för dem.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>