Drama på nätet

Ni har nog förstått att jag ibland roas av allt möjligt på nätet i allmänhet och Facebook i synnerhet.

Jag måste dela med mig av vilka draman det kan bli ibland, som då en person efterlyste en ny stallkatt eftersom hennes föregående hade blivit överkörd.

I stället för att erbjuda människan en katt om man nu har någon man vill sälja så blev det värsta cirkusen med inlägg i stil med detta:

Vill du köpa en ny katt så att denna också blir påkörd🙄 sluta ha katter utomhus och speciellt i stall? Varför? Håller ni era katter inomhus blir de inte påkörda. Och katter älskar värme, jag antar att det är kallt på vintern i stallet så länge du inte har byggt golvärme och isolering i ditt stall!

Ja herregud säger jag som anser att en stallkatt kan ha ett hur bra liv som helst.

Den kan så klart även ha ett uruselt liv, precis som vilket djur som helst i människors ägo…..

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Ask

    Nä djur och barn verkar vara farligt att prata om på forum.

    Finns ju säkert om inte annat massor av katter som inte går att ha inomhus och som skulle ha det bättre som stallkatt än i en kattkoloni på något sunkigt industriområde… (personligen tycker jag att vara en väl omskött stallkatt verkar som ett drömliv för många katter).

    Jag läste nyligen en artikel från USA om någon som adopterat en hund som visade sig ha svåra beteendeproblem och kunde bitas rejält helt utan förvarning. Till slut efter att ha försökt ”allt” i nästan ett års tid avlivade de hunden (då hade den bitit båda de nya ägarna mycket svårt flera gånger). Kommentarerna till artikeln var helt sanslösa… Att hon (artikelförfattaren) var en mördare, att hon förtjänade att dö osv. Och jag som tyckte hon hade hållt ut alldeles för länge, skulle aldrig kunna tänka mig att ha ett farligt djur hemma.

    Svara
    • Birgitta

      Jag instämmer i allt!

      Jag tror dels att det handlar om att vi människor kan ha så vitt skilda åsikter kring vad som är ett ”bra” djurliv dels att man kanske inte vet alla omständigheter kring en viss situation; kanske för att den man tycker gör fel inte har förklarat sig tydligt nog eller helt enkelt inte vill förklara.

      Jag har sett många stallkatter ha ett jättebra liv och skulle anse att en stallkatt hos mig hade haft det superbra.

      Det finns så många parametrar att beakta; exempelvis skulle jag väl inte tycka att det var optimalt att ha en stallkatt om stallet låg utmed en motorväg men å andra sidan finns det katter som far illa hur ”off” man än bor och katter som lärt sig att akta sig för trafik….

      Svara
  2. Frida

    Har själv 5 stallkatter. Fyra av dem kommer in i huset ffa på vintern, en vill inte vara inne alls men alla vill gå ut! Tycker nog att det är värre att ha en katt inne i lägenhet och aldrig släppa ut den. En katt har ju ett visst rörelsebehov och jaktbehov. Det är så klart en risk att ha katter utomhus och jag köper att det inte funkar i stan men jag tror inte att stallkatter lider. De ska så klart ha en varm plats t ex sadelkammaren eller möjlighet att komma in men i alla fall mina katter mår alldeles utmärkt som stallkatter och jag vill inte ta ifrån mina katter friheten för att de inte ska bli påkörda. Det är hemskt när det händer men det är inget som hänt mig speciellt ofta.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>