Måndag- kvitten

När detta träd blommade i våras hade vi besök av en person som sa ”ohhh….ett äppelträd”.

Och fast vi inte fick ett enda äpple från trädet förra året så fick jag förhoppningar tills det började komma små frukter på det; frukter som mer såg ut som….”jättenypon” kanske…. definitivt inte äpplen i alla fall.

Jag ställde frågan på ett trädgårdsforum på Facebook och flera svarade att det nog är KVITTEN- något jag inte har det minsta nytta av. Synd!

Annars har jag haft en mycket produktiv förmiddag och hunnit med massor; målat färdigt Vickes box, rensat ogräs, klippt gräs, haft besök av hovslagaren för att verka den lille, ridit ett kort men fint dressyrpass och gjort diverse andra små saker som nästan alltid dyker upp på att göra-listan.

Som ofta förundras jag över hur snabbt tiden går; ”det känns som igår” när jag en månad innan min semester började räkna ner till ledigheten och nu är den redan slut efter 6 veckor!

Det gäller verkligen att ha ett arbete man tycker om vilket jag är tacksam att jag har för annars skulle det bli för jobbigt att bara gå och sukta efter semester.

Däremot ska jag erkänna att jag hade slutat jobba om jag hade haft ekonomi till det för oaktat trivseln så trivs jag ännu bättre med att inte inte vara styrd av en löneanställning.

Skulle ni fortsätta att arbeta även om ni inte behövde? Och då menar jag med ert nuvarande arbete och i den omfattning ni utför det?

Förvånansvärt många jag frågat tidigare svarar jakande och en del hävdar också att de annars hade blivit uttråkade; något jag inte alls ser som en risk för egen del.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Andersson

    Haha, jag hade definitivt slutat jobba! Finns så mycket annat roligt man hade kunnat göra istället

    Svara
  2. Frida

    Om förutsättningarna hade varit att jag hade kunnat leva mitt liv minst lika bra som jag gör nu med häst osv så hade jag absolut kunnat sluta jobba, kanske jobbat på timmar för en extra inkomst och lite socialt umgänge men hade aldrig jobbat heltid, max halvtid. Hade jag haft rejält med pengar typ vunnit drömvinsten på Lotto eller nåt så hade jag skaffat mig en häst till, byggt ridbana och ridhus, fyllt huset med hundar och typ levt lycklig i alla mina dar.

    Svara
    • Birgitta

      Säger som du bortsett från att jag bara hade jobbat enstaka timmar då och då samt att jag redan har ridhus.

      Däremot hade vi rest mycket mer.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>