Gratis (spån) är godast

Jag har ju i flera inlägg sjungit spånpelletsens lov och vidhåller att det på många, men inte alla, sätt är det bästa att använda som strö, framför allt om man har begränsat lagringsutrymme både vad gäller strö och gödsel.

Nu har jag dock genom tursamma omständigheter kommit över gratis spån från ett snickeri; det enda jag behövde göra var att hämta det i redan packade storsäckar.

I mitt släp ryms det 3 sådana säckar och på bilden ser ni ungefär 5,5 säckar uthällt.

Jag har strött med spån tidigare fast då från balar jag köpt ganska dyrt men det här känns som ett toppen-alternativ när jag bara strör till en häst.

Superrenliga B står fortsatt på halm eftersom åtgången är mikroskopisk men Vickes spånpellets är utbytt mot spån så länge det sistnämnda är gratis.

Snickeriet i Malmö berättade att de erbjudit spån till flera andra men att människor idag är bortskämda; de vill gärna ha saker gratis men vill tex inte hämta det utan önskade hemkörning.

Jag har också tipsat flera vänner och bekanta om gratis spån med svalt intresse vilket jag i vissa fall absolut förstår; är man inackorderad kan man inte ”sprida ut” sina tillhörigheter eller ens strö hur som helst eftersom det oftast finns en begränsad yta per hyresgäst.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Hade gratisspån från snickeri förut. Billigt men då det inte var sållat så innehöll det tyvärr för mycket damm.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>