Utrota skräppor

Skräppor……fula, sprider sig som en löpeld och tränger undan annan växtlighet!

Jag har en del i min sist byggda hage (se bild nr 2) och hade en del i en hage Vicke gick i på den senaste anläggningen han stod på. Han ratade dom även när det inte fanns något annat grönt kvar att äta men jag tycker de är fula om inte annat och på stora grönområden som inte är hagmark vill jag definitivt inte ha dom.

Att utrota skräppor kan göras på olika vis men eftersom jag redan har haft (och kommer att ha i en evighet känns det som) massor av jobb med att dra upp brännässlor med rötterna har jag hittat en mycket enkel metod som faktiskt fungerar på skräpporna: gräsklipparen!

Tex ytan på den översta bilden var full av skräppor så sent som förra sommaren och ända fram till i våras men med ihärdig gräsklippning ser det så här fint ut!

Denna yta ska vi inte tala om; översållad av skräppor förra sommaren och så här fin nu.

Här hade jag faktiskt en tanke att bygga en sjukhage eftersom stallet är precis bredvid men nu tycker jag att det vore synd att förstöra gräset och jag har andra platser för detta ändamål.

Men som sagt; kör på med gräsklipparen så kanske ni lyckas få bort eländet- värt att prova i alla fall!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>