Måndag- off road och bra hage

Idag blev det uteritt med dessa två och förutom att skritta på så här breda vägar gav vi oss också in lite djupare i skogen, off road så att säga 🙂 !

Molly verkar uppskatta att få följa med och Vicke har inte visat några tendenser på att tjura omkring henne.

Idag dök det upp en hare (!) mitt i skogen men jag sa bara ”nej” och Molly gjorde inte ens en ansats till att springa efter.

Här en annan som sällan gör en ansats till att springa; Lillis….

Han har verkligen en perfekt hage för sina behov.

Det finns tillräckligt med gräs för att tillgodose tuggbehovet men han måste ströva omkring en del för att hitta maten som är blandad med ogräs så han får både motion och fylls inte av supernäringsrik föda. Så förhoppningsvis håller detta nya fånganfall borta?

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Alma

  Haha, det är lite skillnad mot min gamling på 28 år då. Igår när jag skulle ta in dem kom han på att han skulle byta karriär till rodeohäst. Om jag inte hade hållt i hans lilla fru på 33 år hade han nog för en gångs skull fått med henne också på tåget. Rodeo, stegringar och galopprundpr är inte allt för ovanligt för hans del. Jag tror han busar mest på hela gården och här bor 30 hästar i alla åldrar. Detta trots fullt med gräs i hagen. Undra om inte han har varit Lusitano hingst i sitt tidigare liv? Han ser i alla fall ut som en när han busar

  Svara
  • Birgitta

   Åhhh vad härligt att läsa! Och en fru! Det var inte illa!

   Min lille är till 99% extremt lugn och skrittar omkring makligt. I sällsynta fall kan han ta sig en galopp, framför allt om han är långt ifrån Vicke när de ska tas in från hagen.

   En gång fick han ett märkligt ryck när jag red på utebanan, tyvärr mitt i hetaste sommarvädret dessutom. Han galopperade omkring som en idiot fast Vicke ignorerade honom totalt.

   Det slutade med att jag fick spola hela honom när jag hade ridit klart Vicke, han var genomsvettig.

   Jag TROR inte att det var någon insekt som anföll honom och när jag återberättade detta för fd ägaren menade hon lakoniskt att ”han kan få sådana ryck” ha ha ha.

   Detta var förra sommaren och han har inte gjort det sedan dess tack och lov….

   Svara
 2. Alma

  Just det, den lilla 28-åriga fluffiga, skitiga (skimmel dessutom) ”lusitano hingsten” med hans 33-åriga shetlandsponny fru. Låter imponerande va? Skämt åsido, dem passar jättebra ihop, frun blir inte mobbad av yngre hästar längre och farbrorn får för första gången på många år vara med och bestämma en del i alla fall. Ingen annan häst duger längre för hans del, han skiter blankt i om han har andra hästar där, det är bara ”frun” som duger åt honom.

  Det var ett intressant ryck din lille fick, och att han sprang så länge att du hann avsluta ditt ridpass också? Det förstår jag att det var lite obehagligt, skönt att han inte gjort det sedan dess.

  Svara
  • Birgitta

   Jag hann bli ganska rädd av den lilles springande. Inte så kul om han fått en hjärtattack och dött ….

   Så gulligt att ha en egen fru! Verkar helt perfekt!

   Vet inte om någon av mina hade velat ha just en fru men Vicke brukar vara mycket populär hos ston medan han själv knappt tycks notera dom ha ha!

   Svara
 3. Alma

  Det förstår jag, speciellt när dem är äldre som den lille är man rädd att dem ska överanstränga sig.

  Ja, det är lite gulligt! Dem har blivit lite som en enhet på gården. Det är perfekt på det sättet!

  Våran har heller aldrig tidigare blivit ”bästis”. med ston på det sättet utan han brukar gilla valacker mer, det är först nu som det har ändrats och det är antagligen för att båda är två extremt ranglåga och mjuka individer och dessutom är det enbart dem i deras hage. Tidigare brukade jag skoja om att han kanske var ”homosexuell” men nu har han motbevisat mig.

  Det är tur att Vicke har en ”rumskamrat” som han verkar gilla i alla fall haha!

  Svara
  • Birgitta

   Ni har fått en perfect match låter det som!

   Hoppas båda får leva länge och att inte den som blir kvar när den andra går bort blir jättedeppig!

   Svara
   • Alma

    Vi har verkligen hittat en perfect match!

    Tack så mycket! Hoppas du får ha din lille kvar i många år till!

    Svara
    • Birgitta

     Ja, jag förundras många gånger över hur enorm tur jag hade med köpet av den lille.

     Fången var så klart mycket negativ men där kunde jag ha varit mer vaksam själv.

     Bortsett från den så är han den mest perfekta lilla häst man kan önska sig, superrenlig, rädd om hage och box, lätt med allt som är viktigt för mig.

     Svara
     • Alma

      Jag förstår att du är nöjd med honom, han låter verkligen som en superbra häst och kanske speciellt som sällskap. Sen förstår jag att du är orolig över fången. och hans ppid.

      Min gamling har en del egna behov, han är bl.a känslig i magen och behöver äta torrhö (ej relaterat till åldern) samt har ppid. Han skadade sig rejält i våras och jag trodde vi skulle få ta bort honom men det var också mest för att jag inte tänkte mig för som den olyckan hände. Rent beteendemässigt så är han väldigt flockbunden och blir lätt nervös men han är den snällaste häst jag träffar och han hade nästan alltid öronen framåt när man red. Jag har haft honom i rätt så många år nu och har trots hans nervositet har jag aldrig ramlat av honom för att han är så snäll.

      Jag tycker för övrigt att båda dina hästar verkar vara jättetrevliga! Vicke verkar vara så snäll och en dröm att rida!

     • Birgitta

      Ja, jag är faktiskt ganska stolt över båda och tror att det kommer att hjälpa MYCKET när/ om jag behöver hjälp med hästpassning.

      Det är väldigt svårt att hitta någon ÄNDÅ men om man dessutom har besvärliga djur är ju oddsen ännu mindre att hitta någon som vill befatta sig med dom.

      Mina kan ett dagisbarn hantera typ….

      Och vad gäller ridning så är jag hemmablind men inser ändå att Vicke är sååå bra att ha med i princip överallt och kunna rida ut med i olika miljöer. De uteritter jag haft med vänner här på Ryhus har bekräftat detta varje gång fast han aldrig träffat vissa hästar tidigare. Väldigt skönt att inte sitta på helspänn hela tiden….

   • Alma

    Vad härligt med två så skötsamma hästar!

    Min är också väldigt snäll så när han känner sig riktigt trygg är han världens säkraste men är det något nytt som händer är allting väldigt läskigt.

    Som du säger är det fördelaktigt med skötsamma hästar när man behöver hästvakt! Speciellt när man som ni bor på gård!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>