Onsdag- klippning med förhinder

Finally!

Idag har jag äntligen haft tid att klippa björnen Vicke och det var verkligen en klippning som inte hör till vanligheterna!

Jag noterade när jag började klippa honom att det verkar vara något fel på strömförsörjningen fram till maskinen; enkelt förklarat började maskinen sacka ju länge bort jag flyttade mig från eluttaget.

Min amatörgissning så här i efterhand är att sladden är skadad inuti även om det inte syns något; de gånger Vicke och andra hästar har råkat trampa på den är typ oräkneliga och detta har nu tagit ut sin rätt.

Hur som helst blev det svårt att klippa hela Vicke eftersom han är så stor att jag måste dra sladden/ maskinen långt ifrån uttaget och efter typ halva kroppen fungerade maskinen inte utan dog eller ”nästan dog”.

Till slut tröttnade jag på att försöka få fart på maskinen/ flytta Vicke så han skulle stå intill uttaget och tänkte att jag kunde ta fram en reservmaskin som jag köpte av en fd stallkamrat för 1,5 år sedan.

Jag gick och hämtade denna, satte i uttaget och började klippa. Kände mig nöjd med att skären klippte lika djupt som de på min andra maskin så att jag slapp klippa om allt jag redan hade klarat av, det gick typ 5 minuter och sedan blev det *PANG* 💥💥💥💣🧨💣🧨!

Från ingenstans sköt en liten blixt upp från maskinen, det hördes som ett pistolskott, en rökslinga syntes och därmed tackade denna apparat för sig!

Både Vicke och jag blev lite rädda; han hoppade till i uppbindningarna och tro f…n det….!

Jaha…vad ska man säga om detta?

Jag tror absolut inte att säljaren lurat mig, jag känner henne som sagt och hon är ärligheten själv utan denna klippmaskin är förmodligen en ”billighets-apparat” och hållbarheten var väl därefter????

Nu stod jag med en halvklippt häst IGEN och long story short lyckades jag fullfölja projektet genom att klippa utomhus (!!!) eftersom uttaget är precis vid utgången till stallet.

Jag stod alltså med en lös häst i snålblåst utanför stallet och klippte; det renderar banne mig Vicke en guldstjärna!

Nu ska jag låta min pappa (utbildad elektriker) titta på båda maskinerna där jag GISSAR att min gamla maskin kanske kan räddas med en ny sladd och reservmaskinen är ”körd”.

Vara hur det vill med de jäkla maskinerna så var det underbart att rida i ridhuset och efteråt sadla av en snustorr häst.

Jag kommer aldrig att låta bli att klippa en ridhäst, det är en sak som är säker! Jag verkligen avskyr vinterpäls och hur svår den är att hålla fräsch efter ridpass så det är ingenting för mig!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>