Torsdag- känslan…..

Ahhhh…finns det någon bättre känsla än den efter ett bra ridpass? Tyvärr gäller samma sak för motsatsen också….

Jag tränade för Nina idag och njöt lite extra av Granelundshallens eminenta stora ridhus (det finns även ett mindre på anläggningen) nu när jag så ofta rider i mitt bebis-ridhus.

Bortsett från den bra träningen hade jag även ett bra samtal med Nina kring mitt hästletande.

Vi tycker ofta väldigt lika om mycket som har med både hästar och allt möjligt annat att göra och vi konstaterade båda att det är nyttigt för mig att åka runt och provrida olika hästar men att jag ska hålla fast vid min ursprungliga tanke; att köpa en i vart fall aningen utbildad häst och ingen unghäst eller en äldre häst som känns som en unghäst!

Det är ju inte det jag vill ha innerst inne och det är dumt att lägga alla besparingar jag har på något som känns framtvingat pga för litet/ dåligt utbud.

Och medan jag letar så är det klokt att ha kvar Vicke och inte stressa med att sälja honom för då riskerar jag att stå utan häst i kanske många månader.

Och det är för mig ändå värt en hel del att ha en så välriden häst som honom och dessutom så sjuuukt snäll!

Det jag kan få om jag säljer idag eller om några månader lär inte förändras om hans hälsostatus är oförändrat; det jag riskerar är så klart samma sak som alla som har häst gör; att han skadar sig.

Men eftersom det här med att hitta en vettig efterträdare har visat sig ännu svårare än jag trodde så får det nog bli så.

På vägen hem efter träningen stannade jag till vid Granngården och köpte mash.

Jag har ofta tyckt att Vicke gott kunde dricka lite mer än vad han gör men det är ingenting i jämförelse med den lille.

Så vida han inte smygdricker ur någon hemlig källa i sin hage så får han vissa dagar knappt i sig 10 liter vatten och det känns för lite till hans, smeknamnet till trots, jättekropp (för att vara en ponny).

Med mash kan man lura i honom rätt många liter vatten; så gjorde jag i somras när han hade fång.

Förra vintern drack han betforvatten i massor men det vågar jag inte ge nu, just pga tidigare fång.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    du kan också köpa ”kwikbeet”, sockerfri betforpellets. Sjukt drygt, mycket billigare än all mash och ger samma effekt när man vill ha dem att dricka mer!

    Svara
    • Birgitta

      Tack för tipset!

      Huruvida det är mycket billigare låter jag vara osagt eftersom kilopriset (20:-) är ungefär detsamma som Granngårdens egen mash men det handlar kanske om hur mycket man blandar ut det med vatten?

      Svara
  2. Marlene Engström

    alltså. Granngårdens mash tar en evighet att ”slå ut”, kwik beet en kvart. Och en liten näve ger mycket!

    Svara
  3. Elin Gullberg

    Kanske inte lika smakligt iofs men jag ger ponnyn som har haft fång Krafft Lucerne Pure pellets. Det går ju att blanda i extra mkt vatten om man vill. Nu har jag aldrig gett mash till någon häst så jag har ingen erfarenhet av det. Ger man det just för att få i hästen mer vatten?

    Svara
  4. Ingela

    Jag har också en ponny som dricker pyttelite.. Och dessvärre också haft kolik ett par vintrar,,,
    Nu lurar jag i henne ca tio liter vatten på morgonen genom att erbjuda det ljummet, nästan varmt, där jag löst upp ca 2dl (torr) Granngårdens betfiber, kostar ca 9kr/kg (6%socker.. så känns som en värdig konkurrent till kilbenet) och samma procedur med tio liter på kvällen. Hon har en vattenhink i boxen, den är sällan rörd mer än att det saknas 4-5 cm från ovankanten)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>