Fredag- tredje gången gillt?

Så här nöjd var Lillis när han fick ”dricka mash” i morse (på tal om gårdagens inlägg).

Själv var jag väldigt nöjd över att dagens ridpass kändes tip-top….det gäller att rida på den goda flow-vågen!

Mindre nöjd var jag över att behöva köra 11 mil till Sölvesborg för att få min 3:e spruta mot Covid men kanske borde jag i stället vara glad att jag inte behövde köra hela vägen till Kalmar som i våras?

Region Skåne har inte varit snabba på bollen men ska tydligen öppna upp för alla att kunna få den tredje sprutan, man ska kunna boka denna från och med nästa måndag om det gått mer än 6 månader sedan spruta 2.

Själv vill jag inte vänta eftersom jag är rädd för att anstormningen kan göra att det tar tid att få själva vaccinet eller så blir det inga köer alls eftersom många prioriterar julförberedelserna?

Vara hur det vill med den saken; jag kan inte jobba hemifrån en sekund så om inte annat av denna anledning men även flera andra så valde jag att köra till Blekinge, helt ”lagligt”.

Känner en del som fått den tredje sprutan på andra, mer tvivelaktiga vis men förstår dom.

På gott och ont är det de som är drivna som kommer före de som tyst väntar på sin tur, som med mycket annat i samhället och det kan man tycka vad man vill om men så är det.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag tycker det är så konstigt att det är så dåligt organiserat, har de inte tillräckligt mycket vaccin eller inte tillräckligt mycket personal? Förstår dig som är proaktiv, men är ju knasigt att behöva åka så långt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår inte heller.

      Tycker annars att Sverige är ett mycket välorganiserat land när det gäller mycket men detta har inte skötts bra, dvs att det skiljer så mycket mellan olika regioner.

      Svara
  2. Amanda Stillnert

    Här får alla sedan ett par veckor tillbaka ungefär ta tredje sprutan bara det gått 6 månader. Är andra regler om man är född ett visst årtal då är det 5 månader.

    Fick min tredje igår på pricken 6 månader efter den andra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>