Lördag – kallt men vackert

Igår när jag körde till jobbet visade bilens temperaturmätare minus 10; det är ganska kallt för att vara i Skåne.

Och det var inte många grader varmare när jag öppnade stallet i morse; glatt överraskad över att vattnet i kranen inte hade frusit (jag hade lagt ett tjockt täcke ovanpå).

Mitt stall är ju ett kallstall där det oftast inte skiljer många grader mellan ute och innertemperatur så det gäller att ha koll på inte bara kranen utan även hästarnas dricksspannar när det är så här kallt.

Ridningen förlades till ridhuset där jag fortsatte att träna på det jag gjorde lite hos Nina igår; övergångar mellan piaff och passage.

Vicke har alltid haft betydligt lättare för det förstnämnda och piaffen vill jag påstå är tävlingsmässig medan passagen är blygare för det mesta och också svårare att rida fram omedelbart. Ibland tar det x steg innan det blir passage och ibland vill Vicke också slå sig fri och gå iväg i stället för att stanna kvar på bakbenen.

Men det blev ett överlag mycket bra pass så jag var jättenöjd.

Nu står jag vid köksfönstret och betraktar en rolig scen:

5 förbipasserande människor står utanför lillens hage och tittar på honom; ser ut som att en av dom tar ett kort också.

Han har gått ganska nära dom men det skiljer ett dike mellan och när han inser att de inte kommer att ge honom något ätbart lufsar han iväg den lilla sötnosen. Svårflörtad man….

Vicke skulle stå kvar och se vacker ut tills de gav honom sin sista….tja..vad som helst….han har en otrolig förmåga att tjusa folk (och ston) 🙂 !

En kommentar

  1. Sanne Holmgren

    Ett tips i denna kylan är att hälla olja och salt i vattnet så fryser det inte så lätt till stallkatten ska man dock inte ha i salt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>