Fredag- fukt

Jisses så mycket det har regnat idag!

All nederbörd tillsammans med PLUS ÅTTA GRADER (vad händer med vårt klimat !?!?) har skapar en fukt utan dess like; det ser ut som om någon har spolat väggarna och golvet i mitt stall.

All utrustning känns….tja fuktig och det är ingen skön känsla.

Känslan när jag red för Nina idag var däremot bra och jag tycker Vicke går bättre än någonsin. Det är många polletter som har ramlat ner på ryttaren och Ninas mångåriga ”tjat” har äntligen börjat ge resultat. Jag kan verkligen bli trött på mig själv ibland…hur svårt kan det vara liksom? Väldigt svårt tydligen…..

På tal om gårdagens diskussioner om hundar som far illa av nyårssmällande träffade jag idag en hästägare som berättade om samma sak vad gäller hennes häst.

Den blir tydligen helt ”galen” vid tolvslaget, springer runt i boxen, svettas ”som om någon hällt flera hinkar skum över henne” osv. I år ska hon flytta hästen över nyår och det kan jag förstå men tänk så onödigt med detta djävla smällande….

Eftersom detta är årets sista dag (jag jobbar ikväll så inget firande för min del) vill jag passa på att önska er alla ett gott nytt år och hoppas att ni stannar som läsare här på bloggen!

5 kommentarer Skriv kommentar

  • Eva

   Tack för ett år med trevlig blogg med varierande innehåll.
   Vaknade nyss. Här i Limhamn ’blixtrar’ det rejält ute av fyrverkerier. Är så glad att just denna hund (nr4) inte alls bryr sig.
   Ligger bredvid mig o äter ben.

   Svara
 1. Alma

  Gott Nytt år!

  Det är ju tyvärr rätt vanligt att även hästarna blir rädda för fyrverkerier. Nu har jag aldrig sett min häst vid tolvslaget och det är jag nästan glad för för med hans nerver (trots hans 28 år) lär det inte se harmoniskt ut tyvärr. Jag tänker på honom varje nyår trots att jag inte vet säkert hur han reagerar. Det är alltid en lättnad dagen efter när man vet att dem lever tycker jag. Hoppas att det inte smäller så mycket så lång ut.

  Svara
  • Birgitta

   Jag säger som du; har aldrig sett Vicke eller för den delen den lille vid tolvslaget men inbillar mig att jag utifrån boxarnas skick (helt som vanligt i utseende) hade förstått om det varit något ståhej.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>