Lördag- fint

Tänk om det hade kunnat vara så att årets första ridpass liksom satte tonen för hur resten av årets övningar till häst skulle gestalta sig….”Grand prix…here we come” skulle jag känna i så fall 🙂 !

Skämt å sido; mitt mål har aldrig varit GP och jag är inte tillräckligt duktig för det men dagens känsla var med mina mått mätt väldigt bra.

Jag diskuterade detta med Nina igår och konstaterade (hej vatten på din kvarn tränare…..) att jag äntligen mycket mer börjat rida så som hon förespråkat; med hästen på bakbenen i stället för att rida iväg den eller ”ännu mer samling i stället för fart”.

Nu sätter jag ofta Vicke i piaff eller tänker åt piaffhållet och den samlingen ger mycket mer än att jaga på som ärligt talat och i alla fall i min hästs fall inte ger ett skit eller i vart fall ingen ökad energi eller spänst.

Jag sa också att det hade varit roligt att se en riktigt skicklig ryttare sitta upp på Vicke nu när han känns så här fin; jag är övertygad om att jag hade blivit imponerad. Och om ni undrar varför Nina inte rider honom så sitter hon bara upp vid behov/ om det finns något problem och det finns det inte just nu. Så att betala henne ”bara” för att sitta och gapa över min egen häst hade känts lite fjantigt 🙂 !

Men om Charlotte Dujardin eller Carl Hester råkar ha vägarna förbi så…..😂

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag hävdar ändå fart före samling. Har du inte farten kan allt annat kvitta och du kommer inte vidare.

    Svara
    • Emma Lundgren

      Håller inte med. Framåtbjudning före samling absolut, men framåtbjudning får du inte per automatik för att du har högre fart, snarare tvärtom tycker jag. Hitta istället ett tempo där hästen går i balans och där den går för egen maskin.

      Svara
  2. Anna Ask

    Tycker du att det känns någon skillnad på Vicke i ridningen nu när han både har stor hage att röra sig i och du har så bra uteridningsmöjligheter? Tänker att man hör mycket om den naturliga konditionen de får av att kunna röra sig på stora ytor till exempel.

    Svara
    • Birgitta

      Jag önskar att jag kunde påstå att jag märker ens den minsta skillnad men nej, inte alls.

      Vicke har alltid varit väldigt förnöjsam och aldrig heller känts stel eller i behov av rastning så storlek på hage och/ eller antal timmar i hagen har genom åren inte påverkat honom ett dugg. Ej heller uteridningsmöjligheter.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>