Tisdag- sällskap

Gårdagens väderprognos för idag visade en stor sol vilket gladde mig eftersom uteritt var planerad.

Jag vaknade till regn och såg att det var detta prognosen var ändrad till men lät mig inte avskräckas- skogen skyddar rätt bra.

Precis när jag skrittade iväg från stallet såg jag minst 20-30 dovhjortar på fältet på vilket vårt hus ligger, en kritvit dovis stod mitt i flocken!

Vicke tittade till utan att ”göra något” och Molly….tja…hon tittade inte ens!

Jag måste säga att jag tycker att hennes fullständiga ointresse är liiiite konstigt.

Vid ett av hennes första besök på Ryhus, innan vi flyttade hit om jag minns rätt jagade hon en flock dovhjortar och det är enda gången jag bokstavligen fick ont i halsen av att skrika på henne!

Det hände inget under den korta stunden hon jagade dom och hon kom tillbaka hyfsat snabbt men sedan dess har hon aldrig gjort en ansats till detsamma och det är givetvis en förutsättning för att kunna ha henne lös här.

Men jag fattar ändå inte varför hon inte försöker lite i alla fall? Förhoppningsvis för att hon nu är rädd (?) för dovhjortar och det får hon gärna vara!

När vi hade ridit i skogen ett tag såg jag en bekant på håll så jag red ikapp henne och fick på så vis trevligt sällskap.

Skrattade lite när hon frågade om Molly inte blir trött av att springa med hästen; ”fråga mig om vi skulle vara ute i många timmar” svarade jag.

Den knappa 1,5 timme vi var ute idag är ingenting för en vinthund, möjligen lite uppvärmning ha ha!

Nedan lite bilder från våra fina omgivningar och på den sista bilden säger vi hej till ”Birgittas träd”, trädet som blev min förra bils öde (döden) för ett tag sedan….

På bild 3 ser man förresten och på tal om diskussionerna i föregående inlägg hur vägen som efter ytterligare 1-2 kilometer går förbi vårt hus ser ut. Inga spännande hus att utforska med andra ord 🙂 !

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Haha – Du tror inte att det beror på DIG att Molly inte jagar dovhjortarna ?? Du skrek Dig ju tydligen hes första och enda gången hon gjorde det !
    Min hund hund vill gärna jaga kaniner i parken när vi är ute o går men trots att vi haft en flock boende i trädgården i flera år till stor skada så jagar han aldrig dem i trädgården ens när de sitter rakt framför tyvärr!! Tack vare att jag från början tyckte de var söta och förbjöd honom. Det gäller tyvärr alla främmande djur i trädgården.
    Så man ska nog tänka sig för innan man tar spontana kortsiktiga beslut.

    Svara
    • Birgitta

      Jag önskar att jag kunde ta åt mig äran men tror inte det är min förtjänst vare sig jag skrek eller inte 🙂 !

      En whippet som jagar är oftast fullkomligt döv och opåverkbar…tyvärr.

      Inte heller bannade jag henne när hon kom tillbaka eller visade på andra vis att jag var arg så jag kan inte påstå att ”hon vågar inte göra om det”.

      Men vad det än är så är jag bara otroligt tacksam att hon bara jagade den enda gången.

      Svara
      • Eva

        Det förstår jag är skönt ! Och det är ju Win-Win för er båda med tanke på glädjen att hon kan följa med på långa rundor.
        Har läst på om whippet nyligen. Gillar ju att lära mig saker. Mycket intressant. Även att det tydligen är normalt att de helst vilar inne. Verkar vara en riktigt trevlig ras.
        Vissa hundar har ju svårt att koppla av inne eller skäller hysteriskt eller kan inte vara ensamma etc.
        Då hade jag blivit tokig o stressad .

        Svara
        • Birgitta

          Jag brukar säga att jag, om jag inte hade känt till rasen, hade trott att både Molly och Soya var/ är sjuka.

          Molly vilar på fullt allvar 98% av tiden inomhus.

          Jag hade aldrig klarat av en hund som hela tiden svansar runt inomhus, nosar på allt, dräglar osv.

          Denna rasen passar mig perfekt och många som skaffar vinthund köper aldrig någon annan ras därefter.

          Svara
  2. Eva

    Nu verkar Mollys beteende vara rastypiskt men lite präglar man nog sina djur. Du har ju sett många bilder på rottweiler Elliot och det är en riktig säng/ soffpotatis som dessutom halva året bara går ut i trädgården( inhängnad o jättestor) någon minut Max 3 ggr/dag och går på toaletten sen direkt in. Gillar inte något annat än strålande sol. Sommartid solar han jämt. Då står dörren öppen.
    Även inne vid fönster på våren.
    Alla mina hundar (3 golden, 1 rottweiler) har varit lugna inne.
    Golden krävde dock mycket mer motion.
    Tänkte på vad Du skrev om ’döva o opåverkbara’ när Whippet jagar.
    Det finns tydligen ett skäl har min rottweiler uppfödare som är ordentligt hundutbildad.
    Det finns nämligen ett läge när Elliot inte är ’kontaktbar’ det är när det går förbi FEL människor o hundar. Gäller speciellt min vidriga nya granne. Nu har jag sedan 2 år högt plank emellan. Men inne kastar han sig mot fönstret när hans bil kör upp.
    Hör till saken att grannen när Elliot var liten och vi bara hade buskar stod m en kompis- fulla- och provocerade honom. 5 år sen – Elliot glömmer inte. Utan staket hade grannen inte klarat sig. Hans fru o småbarn går bra.
    Sen vid stängsel/ massa buskar mot park så blir han tokig ibland. Folk o hundar.
    Men i båda fallen- speciellt nr 1- så är han Inte kontaktbar. Uppfödaren förklarade att hundar som – oavsett ras- när de agerar på sina instinkter- Molly jakt, Elliot vakt osv så stänger de av de andra sinnena tex hörsel.
    Tror det stämmer för Elliot har normalt väldigt bra hörsel – även när man smyger i kylskåpet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>