Torsdag- sol

I morse var det så mörkt när jag skrittade ut att det inte blev några foton; ni får hålla tillgodo med detta gamla där den lille skymtar i bakgrunden.

Det var stenhårt i marken pga minusgrader så det blev inga hastigare gångarter men jag ville passa på att rida utomhus eftersom prognosen sa ”sol hela dagen” (stämde perfekt) medan det ska regna hela dagen imorgon.

Vi såg både några dovhjortar inne i själva skogen och 2 ekorrar; de sistnämnda är så söta tycker jag.

Det märks väldigt tydligt när det är fint väder och helgdagar kring Ryhus.

Medan det är helt öde här på vardagarna och/ eller om det regnar så vimlar det av flanörer, cyklister, hundrastare och gud vet allt de vackra helgdagarna.

Jag tycker det är härligt att så många kan utnyttja naturen här; det vore synd om det alltid var öde.

Även hästarna verkade uppskatta det fina vädret och Vicke som annars ställer sig i givakt vid grinden så fort man andas utomhus kring intagstiden stod högst upp i hagen helt obrydd.

Jag gissar att den stora majoriteten av Sveriges arbetande befolkning har tagit ledigt imorgon om de kan; själv åtnjuter jag inte förmånen att vara ledig ens ”röda” dagar eftersom jag arbetar på schema men jag tycker ändå fördelarna med det sistnämnda överväger.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Härlig bild! Själv har jag öppnat mitt lilla växthus, rensat ut och förstått lite smått inomhus. Samt slängt ut julen! Två månader med oberäkneligt väder till, sen hoppas jag på lite varmare utan frost.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, gud give att vi i mars antingen skymtar eller till och med upplever lite vår!

      Förra året hörde den första personen som ville ha gödsel av sig 2 januari och i år var det exakt samma sak! Så odlarna är otåliga 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>