Fredag- stanna kvar i kvadraten

När jag skulle gå in i ridhuset i morse såg jag dessa rackare precis utanför. Notera den vita dovisen bland alla de andra!

Väl innanför dörrarna såg jag Henriks lilla ”överraskning” ; en hängare han inte hade användning för och som han tyckte kunde passa bra i ridhuset. Jag instämmer.

Under dagens pass fokuserade jag på det jag tränade på senast hos Nina; att bibehålla Vicke ”kvadratisk” och inte låta honom bli en ”rektangel” i tex övergångarna mellan skritt och galopp och trav och galopp. Om han får chansen släpper han gärna bakbenen och drar sig lite lång framtill men när ryttaren var skärpt och red som man ska blev det fint.

Efter passet blev det en rejäl frukost och som den generösa matkastare Vicke är såg han till att även hans frekventa följeslagare fick äta lite. Framför allt fasanerna är ganska ofta i hans hage och jag förstår dom- det finns ofta left-overs från den bortskämda och han har aldrig varit den som slickat rent krubban till sista havrekornet. Det kommer ju alltid mer…..rätt snart…. 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Ask

    Har du alltid en plan för dina ridpass, vissa övningar som du brukar göra osv? Jag har ju aldrig haft en egen häst men jag tror att jag skulle tycka att det vore svårt både att lägga upp en långsiktig plan och att planera varje pass. Nu tränar ju du en hel del men särskilt om man kanske inte har möjlighet att träna varje vecka eller ens varje månad så tycker jag det måste vara svårt att veta om man är på rätt spår. De hästar jag har ridit ”på egen hand” har ofta till exempel varit ridskolehästar som behövt mycket lösgörande arbete eller träna på enkla saker som att fatta galopp. Eller så har det varit tränares hästar och då har jag passat på att träna på rörelser som hästen kunde bättre än jag. Men just det här med att utvecklas som ekipage med samma häst under en lång tid tycker jag är väldigt intressant hur man skall tänka för upplägget.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag brukar alltid ha en plan.

      Sedan tränar jag på olika många moment olika pass och nu när jag oftast rider i mitt lilla ridhus anpassar jag också träningen efter det och rider tex sällan seriebyten. Just nu blir det mycket övergångar och piaff och passage som passar bra även på mindre ytor. Även bakdelsvändningar och piruetter kan göras på liten yta.

      Skolor rider jag varje pass i alla fall en stund men annars kan det variera, tex utifrån vad jag gjort på träningen för Nina.

      När jag har någon tävling inplanerad rider jag ofta linjer ur programmet jag anmält till.

      Det är det roliga med att ha en så välutbildad häst; att det finns otroligt mycket man kan träna på så det handlar snarare om att begränsa sig eftersom tiden per pass inte räcker till att ”dra igenom” alla rörelser och annat.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>