Lördag- päls

Idag har Vicke haft vilodag så dagens ”motion” bestod enbart av hagvistelse ackompanjerad av snöblandat regn.

Jag konstaterade som många gånger förut att hur mycket jag än avskyr lång oklippt hårrem på hästar så finns det inget bättre ”täcke”.

Den lille går ju alltid otäckad men fryser ändå inte, vare sig det är minusgrader eller har regnat en bra stund.

Jag har förresten helt slutat att ge honom ensilage i hagen; han äter det ändå knappt utan vill mycket hellre gå och beta. Även Vicke betar gärna och äter mycket små mängder ensilage ute så det känns onödigt att släpa ut några större mängder.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Lille B ser ut att vara i fin form, börjar du se några ålderstecken på honom än? Kul med fina, ”äldre” hästar.

    Svara
    • Birgitta

      Han rullar runt som en boll i hagen så han ser inte det minsta stel ut och har inte en galla (till skillnad från Vicke som alltid varit rätt så gallig).

      Det enda jag egentligen ser på den lille är att han är grå i huvudet och det var han redan när jag köpte honom för knappt 2 år sedan.

      Han har en del fettdepåer (rejäl nacke och häck tex) men det är svårt att veta vad som är rastypiskt?

      Sommartid, utan den gigantiska pälsen tycker jag att han ser ut som en (tjock) tävlingshäst ❤️!

      Svara
      • Alma

        Det är så mysigt med äldre hästar. För mig ligger dem lite extra nära hjärtat. Jag skulle gärna starta ålderdomshem för hästar. Enda haken är att man måste leva med att man inte får ha dem för evigt. Då tänker jag dock främst på hästar som är 25+ och ofta närmare 30 om hästen verkar må bra.

        Svara
        • Birgitta

          Pratade med en annan hästägare härom dagen som fortfarande rider på sin 30-åriga storhäst några gånger i veckan. Häftigt!

          Svara
          • Alma

            Ja, det är verkligen häftigt! Min erfarenhet är att dem ofta (såklart inte alltid) håller sig fräscha längre än många tror. Vår arab reds i dressyr tills hon dog vid 28 års ålder av magproblem. Hon blev som en bomb om hon inte reds. Jag hoppade med henne vid något tillfälle när hon var 24 år.

            Min nuvarande häst reds en hel del till 27 års ålder. Han hade antagligen varit igång igen nu när han fått prascend men jag var korkad och tänkte inte på säkerheten så han skadade sig vid en olycka men han busar i hagen periodvis varje dag och folk tror ofta att han är 20 (eller unghäst p.g.a buset ha ha) när han faktiskt räknas som 29 år i år. Jag vet också 32-åringar som rider med på uteritter på 3 timmar.

          • Alma

            Ska tillägga att ingen av våra hästar har haft någon större skada på 10 år innan den min häst fick i våras. Folk brukar nämligen ofta titta snett när man säger att man rider så gamla hästar. Dem tror att man plågar djuren när det snarare är så att man vid den åldern rider främst för att dem mår bra av det. I vår lilla arabs fall så behövde hon det verkligen. Hon mådde bäst av att få träna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>