Lördag- sida vid sida

Efter morgonens dressyrpass blev det en rejäl frukost ute 🙂 (som alltid förvisso….).

Som synes är de ständiga följeslagarna redo att ta över eventuella rester, också som alltid.

Jag gillar att se djuren leva sida vid sida utan bråk, samma gäller dovhjortarna som just i morse använde kohagen som gränsar till hästarnas hagar som viloplats.

Som tur är verkar dovisar inte vara några gräsätare av stora mått; då hade det nog sett barskrapat ut i mina hagar eftersom de kan vara uppemot 50 åt gången där.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helen

    Vi har massor av dovhjortar i hagarna och även 15-20 korpar som flaxar omkring i skogen och i hagarna, hästarna bryr sig inte. Men skulle älgen eller vildsvinen dyka upp, då blir det liv i luckan.
    Ligger det snö så tar dovhjortarna risken att gå in under tak o mumsa på storbalen med hästarnas hösilage. Alltså måste vi fodra dovisarna på annan plats.

    Svara
    • Birgitta

      I teorin skulle dovisar ganska lätt kunna gå in i en fd lösdrift där jag förvarar hösilaget.

      Jag är faktiskt lite förvånad att de aldrig gjort det. Kanske är det en tidsfråga eller så har de mer än gott om föda utomhus. De äter aldrig av kvarlämnat ensilage ute heller som jag kan se/ bedöma.

      Men ni fodrar alltså dovhjortar? Med vad?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>