Alla faciliteter?

Kanske märker jag ord eller så har man olika krav på stallplats men tycker ni man kan skriva att en sådan ”har alla faciliteter” om det saknas ridhus?

För mig är ju ridhus typ prio 1 nästan men jag vet så klart att alla inte tänker så.

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Alma

  Jag har aldrig haft ett krav på ridhus när jag hade ridhäst men jag ser ändå inte att man kan säga att ett stall har alla faciliteter utan ett ridhus.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag tycker ju som du.
   Vissa saker kanske är överkurs vad gäller ”faciliteter” (solarium tex) men ridhus är det definitivt inte i Sverige.

   Svara
  • Birgitta

   Alla förslag mottages tacksamt och din fråga (som jag har raderat ovan för att inte spoila) kommer i ett eget inlägg nästa vecka!

   Svara
 2. Annelie Magnuson

  Beror på vad stallet har för inriktning…ett travstall behöver det väl inte – däremot rund- och/eller rakbana. Islandshäststall en sån ovalbana eller vad det heter. Ett dressyr/hoppstall ska ju självklart ha ett ridhus för att vara komplett tycker jag.

  Svara
 3. Birgitta

  Som en parentes verkar just avsaknad av ridhuset vara den största anledningen till att en del knappt kan/ vill/ orkar rida på vintern.

  Svara
  • Alma

   Delvis har du nog rätt. Jag har aldrig haft ett ridhus och jag kan intyga att det är väldigt påfrestande att hålla underlaget på en ridbana bra under vintern och man oroar sig ständigt för att hästen ska få förslitningsskador/halka. Det har varit vissa vintrar då jag till sist har sagt att nu får det räcka, hästen får en spontan 2-3 månaders vila vilket givetvis inte är det bästa eftersom hästarna ofta mår extra bra av ridningen på vintern för att den inte rör sig lika mycket naturligt trots att den kanske har en bra hage o.s.v.

   Svara
 4. Alma

  Sen tänker jag, vad är alla faciliteter? Det är svårt att säga tycker jag. Jag har aldrig någonsin krävt någon facilitet egentligen utom en paddock men för mig känns det som spontant att ett stall med alla faciliteter ska innehålla, ridhus, ridbana, spolspilta, tvättmaskin, toalett, fikarum och uppvärmd sadelkammare. För mig är alla dessa saker lyx men det är ändå alla faciliteter men vissa kanske anser att alla faciliteter också ska innehålla skrittmaskin, solarium, vattenband eller vad det nu kan vara.

  Svara
  • Birgitta

   Sant. Jag GISSAR att de som skriver ”alla faciliteter” liksom vill framhäva att allt är tip top men det blir så komiskt för mig som struntar i väldigt mycket men kräver ridhus.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>