4 hästar på Ryhus


Det var inte bara Frank som kom till Ryhus för någon vecka sedan; han hade även med sig en hittills (och troligen för evigt) odöpt häst av långt mindre format.

Frenchies fd ägare frågade om hon fick sätta upp hästen ni ser på bilden ovan i hans box och eftersom jag visste att det var svårt nog för henne att skiljas från sin ”riktiga” häst sa jag att det gick bra.

Ägaren berättade att dessa nallar tydligen är en ny ”innegrej” i Danmark och hon berättade också vad ett sådant djur kan kosta; denna häst betingade tex ett pris på runt 700 kronor!

I Sverige har jag sedan länge sett en typ av maskotar och lyckoänglar som man kan fästa på grimman när man tex åker på tävling.

Ni som följt bloggen länge vet mina åsikter vad gäller hästleksaker så jag ordar inte mer om det här utan konstaterar bara att Frenchies vän får hänga där han hänger (till synes orörd) eftersom han inte stör någon på Ryhus och som min bror brukar säga ”inte äter bröd”.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Jag har sett att det finns hästägare som hänger upp gosedjur hos sina hästar.
    I ett stall jag drev innan hade flera av hästarna gosedjur i boxarna. Kanske inte just av hästmodell, men andra gosedjur. Har även sett attest finns tonårstjejer som hänger små minigosedjur i form av nyckelringar på sin ridutrustning, typ på sadeln eller i martingal eller förbygel.
    Just gosedjur i stallet och på utrustningen är inte min grej. tycker det verkar klumpigt när det sitter på utrustningen.
    Hängandes i stallet blir det en dammsamlare….

    Däremot har alla mina hästar lyckoänglar på sina träns det tycker jag är charmigt.

    Svara
  2. Anna

    Den är ju ganska gullig alltså och även om jag nu är för gammal för att haka på vilka trender som helst hade jag säkert jättegärna velat ha en när jag var barn/tonåring. Skönt på sätt och vis att slippa växa upp i dessa influensertider, det var illa nog med materialismen när jag var liten… Nuförtiden måste det vara en enorm press.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>