Ökade priser- min känsla stämde


Redan när en god vän till mig började leta häst för över 1 år sedan fick jag känslan av att hästpriserna ökat dramatiskt och när det blev min egen tur att kolla på annonser förstärktes dessa tankar.

Att en riktigt fin häst ”i sina bästa år” och med utmärkta tävlingsresultat kostar flera hundra tusen kunde jag begripa men när jag även såg ganska vanliga hästar för +200.000 insåg jag att man idag behöver en annan plånbok än sist jag letade häst.

Och i denna artikel från Ridsport bekräftas min upplevelse, hästpriserna har ökat markant.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Priserna har ökat markant även på ridtravare (travare som inte platsar travtävlingar) och även Nordsvenska hästar har ökat rejält i pris.
    Säkert fler ”billiga” hästraser… på gott och ont.
    Jag skulle inte ha råd att köpa ett halvblod idag.

    Svara
  2. Jeanette Kobilsek

    Jag upplever att priserna ökat dramatiskt sista tre åren. Och även på hundar.
    En häst med diverse skavanker med grundutbildning och skogsriden, kunde jag ge 15000 för 2018/19. Idag kostar ”samma” häst runt 40000.

    Svara
  3. Anna

    De verkar inte vara så bra på matte på Ridsport dock, en ökning med 48% är förstås mycket men knappast en fördubbling haha.

    Svara
  4. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

    Till hösten misstänker jag att det kommer komma ut flertalet hästar på annons som det ser ut just nu och frågan är då hur priserna påverkas. Vi har redan börjat avveckla sakta men säkert, en till måste bort minst troligtvis 1 åringen. Just nu är de tre men snart fyra om några månader när förhoppningsvis en frisk Fölunge gör entré.

    Svara
  5. Frida

    Man kan ju fundera över hur priserna kommer att utvecklas de närmsta åren. Kommer dieselpriserna trissa upp kostnaderna för att ha häst så att de säljs billigt? Eller kommer priserna öka ännu mer? Hur kommer kriget påverka? Kriget kommer ju, om det fortgår, så klart påverka en massa priser på olika saker. Mkt som känns lite oroligt nu och både efterverkningar av pandemin och påverkan av kriget kommer ju att i ngn mån påverka ens liv, även hästlivet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>