Lördag- varmt

Puh….i morse var det riktigt varmt när jag red och efter att jag hade hoppat av kände jag mig nästan svimfärdig och bälgade i mig vatten och baddade ansiktet, armarna och håret rejält.

En massa flugor störde också vid utebanan och några hade tom hittat in i stallet som annars brukar vara helt insektsfritt.

Men jag ska inte klaga för just det här med att vanligtvis slippa bitande insekter är så mycket värt tycker jag.

Jag har oftast inte ens flugor i varken stallet eller kring gödselstacken och hagarna är mestadels ok om man bara sprayar hästarna och har luvor på dom.

Jag läser ibland om hästägare som inte ens kan ha sina djur ute på dagtid pga för högst insektstryck utan släpper ut dom på natten i stället men det hade inte alls fungerat så bra här.

Jag jobbar ju på natten och har ingen möjlighet att ha koll eller köra hem om tex vildsvin skulle skrämma hästarna och/ eller dra itu eltrådarna och faktiskt har även varg skymtats i närområdet om inte frekvent.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan.

    Vi bor mitt i ett vargrevir och det stryker förbi ibland men oftast har det varit totalt ointresserade av hästarna. Förra året dök det upp en björn, då åkte det in på box nattetid. I år när det bara är två vuxna hästar och en fölunge hemma så går det in på natten. Enklast så när vi har så lite häst. Men hade det varit som förr fler hästar hade det fått vara ute trots vargen. Vildsvinen har jag inte stött på i år faktiskt, vet inte om det lyckats skjuta av stora delarna av beståndet.

    Svara
  2. Karolina Cappelli Lindholm

    Skönt att de är så fritt från insekter!
    Uppe på vårat bete är de rätt öppet, men nere vid gårdcenter är de mkt byggnader o skog som skyddar. Så är de vindstilla så har vi en del vidriga små insekter.
    Min ena brukar vara inne dagtid juli-augusti och ute på natten. Resten är ute dygnet runt.
    Vi får se hur de blir i år.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>