Torsdag- Ayia Napa

Idag har vi förutom sedvanligt solande och x bad i havet gjort en liten utflykt till närliggande (ca 1,5 mil bort) Ayia Napa.

Någon månad innan vi reste hit gick jag med i en svensk ”Cypern-grupp” på Facebook där man kan fråga både de svenskar som bor här och de som bara turistar om allt möjligt.

Via gruppen fick jag info om hur man enklast och billigast tar sig till Ayia Napa (lokalbuss som kostar 1,5 euro/ person) så vi satte på oss munskydden och åkte iväg (tog 10-15 minuter).

Väl framme strosade vi runt lite, köpte någon souvenir och nöjde oss med det i värmen.

Jag åker gärna runt lite, även på en ren ”sol och bad-resa” men denna gången tyckte vi inte att det fanns några särskilda utflykter som lockade och vädret inbjuder inte heller till några större strapatser 🙂 !

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag var på Cypern med min familj för en herrans massa år sedan och minns att vi hyrde bil en dag och åkte upp i bergen. Där åt vi lunch på en restaurang som hette Stavros Paradis där de hade massor av marsvin och kaniner i burar (nu när jag skriver detta går det upp för mig att det kan ha varit marsvin i maten) och en hund med loppor som riktigt hoppade i pälsen.

    Jag rekommenderar av uppenbara skäl inte detta utflyktsmål men det är lustigt vad man minns och vad man glömmer, jag kan inte minnas särskilt mycket annat från Cypern men Stavros kommer jag aldrig glömma så länge jag lever.

    Svara
  2. Eva

    Jag har varit på Cypern-aiya napa- i slutet av 80-talet (-86 ?) med en kompis. Väl på plats insåg vi att vi delade hotell med Färjestads hockey lag som precis vunnit SM. Det var en
    fartfylld vecka med hockey killarna. Glömmer det aldrig.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har hört att just den orten ska vara lite av ett ”party-ställe” men det kan säkert variera.

      Möjligen större risk att störas av hög musik och dylikt sent på kvällarna men man får kolla upp hotellets läge i förväg så att man förhoppningsvis slipper detta om man inte själv är en partymänniska.

      Utifrån vad jag läst på Facebook återkommer många svenskar till Cypern hur många gånger som helst (+10) och någon åker hit flera gånger om året och/ eller stannar i många veckor/ några månader.

      Själv vill vi alltid åka till nya platser- världen är så stor och det finns så mycket att uppleva och se, ibland även på och kring ”vanliga” semesterorter men inte så mycket här tycker jag personligen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>