Drömjobbet?

Nu sitter vi på flygplatsen redo att åka hem och varje gång jag reser slås jag av hur hemskt jag tycker flygvärdinneyrket verkar vara.

Det tycker jag förvisso om många andra yrken också men just flygvärdinna var något många ville bli när jag var ung, det var liksom ett drömjobb för många tjejer.

Jag kan bara gissa att det berodde på möjligheten detta gav att ”resa” även om man säkert mest tillbringar tid på olika flygplatser?

Nu för tiden hör jag aldrig att någon vill bli flygvärdinna och det förstår jag.

Tänk att lägga så mycket tid av sitt arbetsliv med att fråga människor om de vill ha ”kaffe eller te” !

Att lyssna på gallskrikande barn i allmänhet och bebisar i synnerhet utan att kunna stänga om sig.

Eller att inte snabbt kunna ta sig hem om man blir magsjuk, får migrän eller något annat hastigt påkommet som gör att man vill hem direkt!

Och så detta evinnerliga trugande att passagerarna ska köpa påstått billiga taxfree-varor, lotter eller jag vet inte vad.

Jag kan bara hoppas att lönen är hög för detta enligt mig oattraktiva jobb. Och så klart är smaken som baken så det finns säkert de som hundra gånger hellre hade jobbat uppe i luften än som exempelvis socionom.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elizabeth Torrisi

    Den tanken har jag varje gång. Serveringsyrket är väl ingen dans på rosor. Än värre i en trång kabin som ibland guppar runt lite som den vill.

    Svara
  2. Eva

    Du glömde en sak- Alla överförfriskade resenärer. Detta är säkert vanligast på charterresor då folk har semester.
    Personligen hade jag blivit tokig på alla skrikande barn !! Tycker det ska finnas barnfria avdelningar på flyg.
    Inte undra på att folk dricker ombord!!!

    Svara
    • Birgitta

      Jag har genom åren i princip aldrig stött på (halv)fulla resenärer och det är jag mycket tacksam över.

      Kanske beror det på tur, resmål eller tid på året jag åkt?

      Att en del vill ”fira” genom att dricka öl/ sprit 8 på morgonen har jag personligen svårt att förstå men som helnykterist ska jag kanske inte uttala mig?

      Svara
      • Eva

        Jag är inte helnykterist MEN förstår ändå inte nöjet med att dricka bara för det är semester och oavsett tid på dygnet??
        Tror inte det smakar gott ??

        Svara
      • Minstral

        Att man ”firar” med en öl innebär inte att man blir full. Jag brukar ta ett glas vin till maten ombord innan jag somnar.

        Svara
        • Birgitta

          Nej, blir man full på en öl är man nog extremt känslig.

          Och det är inte ”firandet” i sig jag ifrågasätter utan som jag skrev; att man dricker alkohol klockan 8 på morgonen!?! Kan det verkligen smaka gott den tiden på dygnet???

          Svara
    • Minstral

      Men var och med vem reser du med! Är väl högst ovanligt med fyllo och skrikande barn? Låter som att du reser mycket lågpris.

      Svara
  3. Anna Svemark

    Med tanke på debatten som kört om SAS här för inte så längesen så kan man väl bara säga att förutsättningarna har ändrats kraftfullt under åren för flygande personal. Tidigare förhållandevis bra vilkor med tid att utforska destinationerna, dyrt att flyga som turist, ganska mycket ledighet och en lön som har varit okej. Nu stress, många flygningar är fram och tillbaka samma dag, lite arbete med säkerhet, billigare att resa som privatperson, samt marknadsföring om arbetes status har ändrats osv.

    Svara
  4. Minstral

    Faktiskt måste jag säga att jag ogillar barhatare/alkoholhatare/rökhatate mer än något annat. STANNA HEMMA!

    Svara
  5. Anna

    Tänker alltid på Susanne Reuters flygvärdinna i filmen Yrrol, ”Sjuksköterskor har vita dräkter, jag delar ut sprit!”

    Svara
  6. Alma

    Jag har en god vän som arbetat som flygvärdinna under många år men som nu har sadlat om. Hon älskar att resa vilket också är anledningen till att hon blev flygvärdinna. Hon beskriver det som att det var roligt de länge men när hon fick allt mer ansvar blev det till slut ohållbart och stressigt. Utöver det beskriver hon det som att hon spenderade merparten av sin lediga tid utomlands i olika länder. Hon älskar som sagt att resa men med tiden gjorde det att hon hade svårt att spendera tid med sin familj och sina vänner.

    Nog kan jag tro att flygvärdinna kan vara ett stressigt yrke trots att det säkert kan vara mycket roligt och spännande också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>