Tisdag- ryggont

Nu tror jag att det är mer eller mindre slutridet på utebanan för i år; den var lite för blöt idag och jag gissar att vattenmängden kommer att fyllas på allt eftersom under årstiden.

Jag red med andra ord i ridhuset och tränade en hel del på samma övergångar som igår.

Jag har lyckats sträcka mig i ryggen igen och har ont- det börjar kännas illavarslande om det ska upprepas på detta viset utan att jag tycker att jag ”gör något” (lyfter tungt tex) för att orsaka det.

Bara att inse att man inte är 20 längre kanske?

Har ni några mirakelkurer eller annat ni tillämpar vid ryggont?

Just nu kör jag med Radital x gånger om dagen men skulle önska att det fanns något rejält smärtstillande i gelform.

19 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag har återkommande ryggont och har haft några rejäla ryggskott, min spikmatta hjälper verkligen grymt bra mot det. Låter som humbug men det fungerar.

    Svara
  2. Smurfan

    Spikmatta! Helst varje dag i förebyggande syfte, men jag brukar glömma bort den när jag inte är stel i ländryggen…

    De där gördlarna för ryggen är guld också! Men ta en som ger värme, en del är bara till för stöd.

    Svara
  3. Johannes

    Kiropraktor!
    Går en gång i månaden och alla mina rygg- och nackbesvär är i princip borta.

    Svara
  4. Dressyrtant

    Efter en diskoperation för 20 år sedan gör jag en övning varje dag och flera gånger om dagen när jag känner att det börjar stelna till. Lägg dig på mage. Sätt handflatorna i höjd bröstet och lyft dig sedan upp på armarna. Stanna kvar i tio sekunder. Upprepa 10 ggr. En sån övning varje timma gör susen.

    Svara
  5. Maria

    Jag vill gärna höra en utvärdering av din spikmattesejour sedan när du legat där ett par gånger. Många sjunger dess lov, men jag tycker bara att det gör ont och är obekvämt. Ingen vekling med smärta annars, men jag får inte till det. Så ska bli spännande att höra vad du kommer fram till efter ett tag!

    Svara
    • Anna

      Första gångerna jag provade spikmatta tyckte jag det gjorde alldeles för ont, men sedan vande jag in mig långsamt och lade en tjock filt ovanpå, sen en handduk osv. Nuförtiden kan jag ligga naken med spikmattan på golvet och fortfarande önska att det skulle kännas lite mer.

      Svara
      • Maria

        Spännande, Anna! Jag får göra ett nytt försök enligt din plan då. Det är ju inte så att man får mindre ryggont med åren…

        Svara
      • Birgitta

        Jag köpte en helt ”vanlig” spikmatta igår och tycker inte att den gör det minsta ont. Hade ärligt talat hoppats på mer ”effekt”/ att det skulle kännas rejält?

        Svara
        • Anna

          Du kanske behöver lägga en tung filt eller något över dig själv så du ”trycks ned” lite i spikarna? Du kanske är för lätt?

          Svara
  6. Frida

    Jag har i många år haft ryggbekymmer och ett MR-svar som är långt som en följetong. Mina bästa tips är att ta fulldos värktabletter och att ta ibuprofen (t ex Ipren) i kombination med paracetamal (t ex Alvedon). Som sagt ta det i fulldos dvs 4 gånger om dagen och 2 paracetamol och 1 ibuprofen. Det finns även värmeplåster på apoteket som håller upp till 8 timmar och lindrar gott. Sen gäller det att förebygga med träning och att ev gå på behandlingar, om du orkar ta dig till Höör så finns där en riktigt grym osteopat som gjort under med alla som jag vet har varit där. Utbildad i England där denna utbildning är 5 år och väldigt djupgående. Sök på Lee Masters på Facebook så hittar du, han svarar snabbt på meddelande och det brukar gå snabbt att få tid. Sååå mkt bättre än t ex kiropraktor och inga läskiga manipuleringar utan lugnt och mjukt.

    Svara
    • Birgitta

      Tack för väldigt utförlig information.

      Jag fattar att det är bra att ta smärtstillande men en sådan mängd tabletter känns lite scary (sagt av en som vill ha medicin mot allt som går…..)

      Några frågor angående denne Lee:

      1. Ungefär vad kostar en behandling?

      2. Ska man gå dit när man redan har pågående skada eller ska man gå dit i förebyggande syfte?

      3. Pratar han svenska eller engelska?

      Avståndet är inga problem per se, det är ändå hyfsat nära där jag bor.

      Svara
      • Frida

        Mängden är inga problem under en period, ringer du till din vc så är det detta råd du får, maxdos och att kombinera dessa två. Brukar vara bra att köra en 14 dagars kur så du får bort inflammation.
        Du kan gå dit både i förebyggande och för att få hjälp med smärta. Har för mig att han tar 480 kr, han kan ju ha höjt, var ett tag sedan jag var där. Alltid 45 min behandling dock så tycker det är mkt prisvärt. Han pratar engelska men förstår svenska rätt bra. Han håller till i samma byggnad som Höörs vårdcentral, på bottenvåningen.

        Svara
        • Birgitta

          14 dagar….jisses…det kommer ju att bli ” en miljon” tabletter.

          Men det är väl gissningsvis i alla fall DELVIS därför jag har fått tillbaka smärtan; för att jag inte har läkt ut det till fullo och retar det med ridning?

          Har du varit hos Lee med pågående smärta?

          Svara
          • Frida

            Ja, har varit där med pågående smärta, behandlingen känns alltid rätt snäll och mesig, ffa om man testat kiropraktor innan men man märker stor skillnad.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>