Torsdag- djungel(f)ritt

Frenchie och jag fortsätter vår ”Skåne-runt”-turné och idag var turen kommen till Sydslättens ryttarförening.

Denna tävlingsplats bojkottade jag de senaste åren med Vicke pga deras ”djungel” vid domarbordet; detta oftast otittiga djur blev så störd av de palmer och blommor som brukade finnas i riklig mängd runt bordet att jag gav upp efter x misslyckade tävlingar.

Skåne är ju så fullt med tävlingsplatser att man inte tvunget behöver åka till alla utan ibland har jag valt bort en del av olika anledningar.

Och innan ni börjar ifrågasätta Vicke kan jag säga att jag vet andra tävlingshästar som inte heller kunnat förlika sig med grönskan just på Sydslätten.

Men så är det; olika saker skrämmer/ stör olika hästar olika mycket och deras ryttare har också olika strategier att hantera detta.

Hade SM gått hos Sydslätten och hade jag varit uttagen så hade jag absolut inte ”gett upp” så måhända lättvindigt som jag gjorde med Vicke och nu får vi se vad Frenchie säger om det hela.

Idag sa han inte flaska i alla fall men så var det inte heller en tiondel så mycket växtlighet framställt (än?).

Efter dagens ”ban-visning” TROR jag att jag ska sluta att åka iväg så här, i alla fall tills jag stöter på en tävlingsplats där jag gör bedömningen att jag borde ha visat Frenchie den i förväg.

Vi har varit iväg så pass många gånger nu med nästan noll reaktioner från första minuten så nu kanske jag vågar släppa eller pausa detta ett tag eller permanent? Time will tell….

Några timmar senare har jag kommit hem efter att ha varit och lämnat blod…för 71:a gången minsann!

Jag är spruträdd men tänker faktiskt ”tänk om ingen hade velat ge blod” och det motiverar mig än så länge att göra en insats.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag ifrågasatte detta en gång när vi byggde banan, svaret var att om hästen är rädd för växter kanske man inte ska tävla. Tycker det är rimligt, kollar man på större tävlingar är det ofta rejäla blomsteruppsättningar och tävlingsledaren menade att det är ju bra att öva. Jag håller med, även mina hästar har skyggat, men det är ju en brist hos mig och min kommunikation med hästen, det är ju inte växterna det handlar om.

    Svara
    • Birgitta

      Fast det blir också väldigt missvisande att erbjuda ”öppen bana” för dyra pengar mind you och sedan ha en tävlingsbana som ser helt annorlunda ut dagen/ dagarna därpå.

      Men i sak har du rätt; hästar ska tåla lite djungel.

      Svara
  2. Minstral

    Växterna kommer inte fram förrän på tävlingsdagen. Dessa är sponsrade och får lånas endast ett par dagar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>