Lördag- i mörker och ljus

För att försöka undvika cyklister, joggare och annat löst folk 🙂 i skogen satt jag i sadeln så fort det hade ljusnat och min strategi höll hela vägen.

Vi träffade inte en levande själ och Frenchie ställde inte en enda ”ska vi verkligen gå här”-fråga.

Sedan jag började skritta efter USA-resan har han vid någon av turerna frågat 1-2 gånger och dessutom backat några steg innan mitt svar ”ja, det kan du ge dig f…n på” har landat i honom men det går verkligen inte att ens jämföra med hur han höll på när jag precis hade köpt honom.

Jag har exklusive Kreon, som kunde ställa dylik fråga säkert 50 gånger under en ridtur om det ville sig illa, aldrig haft hästar som ens funderat i dessa banor utan de har bara gått där jag har anvisat dom, punkt.

Har ni också råkat ut för fenomenet att ni packar ner fullt fungerande julpynt av diverse slag för att när detta tas fram nästa vinter konstatera att x lampor inte fungerar?

Detta hände bland annat med min julgransbelysning så idag var vi och köpte ny.

Jag har aldrig varit någon julfirare per se men just elljusstakar och belysning som den på bilden tycker jag verkligen livar upp denna mörka och trista årstid.

Jag är tacksam för varje dag med plusgrader och utan snö, i samma sekund jag hoppade upp på Frenchie kom det lite mini-flingor flygande men det blev inte mer än så tack och lov.

Jag har hur mycket gräs som helst i mina hagar och vill gärna att hästarna betar i stället för att stå och stampa i snö…..

5 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jag konstaterade idag att denna årstid är en riktig innesittar-tid för mig. Jag fixar det jag behöver med stall och hästar men sedan har jag ingen större lust att lämna hemmet.

      Svara
  1. Ann-Louise Scheuer

    Hej Birgitta,
    Gillar verkligen att läsa din blogg. Många bra tips och kul att följa din vardag.
    En fråga: täcket som hästen har på sig är väldigt fint. varifrån är det och sätter du det under sadeln eller hur har du gjort?

    Svara
    • Birgitta

      Tack så jättemycket för din feedback; det uppskattas!

      Täcket kommer ursprungligen från Gekås/ Ullared och när jag kollade bakåt i bloggen för att se när jag köpte det höll jag på att svimma. Täcket är 10 (TIO) år gammalt och kostade då 89 kronor !!!!

      Jag lägger täcket över sadelkåporna men under stigläderna (mina stigläder ligger utanpå kåporna, inte under dom) och knäpper det framför sadeln.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>