Använd nätet

Något jag verkligen rekommenderar när man reser är att använda sig av internet.

Jag undrar i mitt stilla sinne vem som idag skulle gå och köpa en resehandbok (som jag själv gjorde vid något enstaka tillfälle för ca 20 år sedan)?

Idag finns all i formation att hämta på nätet gratis och dessutom med aktuella uppgifter i en takt som ingen bok kan hålla.

Innan vi åkte till Cypern gick jag med i gruppen ”vi som älskar Cypern” på Facebook och ni kan ju gissa vad jag gjorde inför resan till New York.

Ja, gruppen ”vi som älskar New York” finns och precis som vad gällde Cypern kan man ställa alla möjliga frågor till helt vanliga människor där och framför allt få tips och svar på sina frågor från de som nyligen varit där eller till och med befinner sig på plats.

Sedan får man så klart sålla och inse att tex smaken är som baken vad gäller olika rekommendationer.

Att boka olika sevärdheter i förväg har också fungerat klockrent liksom att köpa olika ”city pass” som ger rabatter på dessa.

Så man kan förbereda massor kring resan innan man åker och väl på plats kan man orientera sig med hjälp av mobilens kartor.

I just USA/ New York finns det gratis wifi nöstan överallt så man kan klara sig på detta om man inte vill köpa till surf för utlandet.

Att läsa hotellomdömen i förväg har jag gjort i många år och även om man också här inser att man har olika krav och preferenser så är det en stor hjälp om många klagar på/ berömmer exakt samma sak.

Som en parentes är möjligheten att surfa under pågående flygning till och från USA (om man flyger med SAS i alla fall, övriga flygbolag kan jag inte uttala mig om) en riktig räddare i nöden för en Internet-narkoman som undertecknad och tveklöst värd pengarna (fn 149:-/ resa). Tiden går så mycket fortare och vill man, kan man få en del gjort; som att skriva detta inlägg tex 🙂 fast jag inte publicerar det förrän nu.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>