Måndag- regn, regn och…..regn

Idag hade varit en perfekt dag för en fd hästägare att tänka ”nääää…det där med att sälja hästen var nog inte en så dum idé trots allt”, i alla fall om personen hade mött mig när jag var ute och red i skogen i hällande ösregn, ihopkrupen i sadeln, genomvåt.

För vi som vet…vi vet….

Att det inte bara är tja…not so nice att skritta ut när det vräker ner…man har också en hel del merarbete när man kommer hem, läs: allt läder måste rengöras och fettas in noga för att inte förvandlas till stenhård utrustning.

Så ja, att rida ut just när jag gjorde det var inte dagens smartaste idé precis och när jag tänkte ”lika bra att ge mig ut innan det börjar regna ÄNNU mer” förstod jag inte att det knappt kunde regna mer än vad det gjorde när jag väl satt i sadeln.

Hade jag väntat en timme hade jag kommit något lindrigare undan men men…min kristallkula fungerade uppenbarligen inte idag.

Men som sagt; inget ont som inte har något gott med sig; nu är allt läder putsat och insmort!

Priset ”dagens djurplågare” ger den enväldiga domaren JAG till mig själv för att ha haft min ponny ute utan täcke i detta…ursäkta…pissväder.

Egentligen borde priset delas med ”Klart.se” som imorse påstod att det knappt skulle komma något regn aaaalls under dagen.

Och dumma Birgitta höll regntäcket i sin hand vid utsläppet….tänkte ”det slutar nog snart” och därefter har väderleksprognosen ändrat sig till att det kommer att komma totalt nästan 9 millimeter idag…Noooo shit….

Som tur är kunde jag pga att träden nu är utan löv samt lite tursamma positioneringar från Lillis (dvs var han har valt att stå/ beta under dagen) se honom från vardagsrumsfönstret och konstatera att han verkade obekymrad av vädret och när jag tog in hästarna insåg jag att en mammutpäls banne mig är ”da shit” eller med andra ord ”det bästa regntäcket”!

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Men den lille är väl inte klippt? Diva är oklippt och så skönt att slippa täckesmeck.

    Svara
  2. Nina Brynefall

    Köpte du ingen regnrock?
    Minns att jag tipsade om Hööks sist du hade varit ut i skitväder.
    Den jag har täcker minst halva rumpan på hästen plus sadeln framtill och huvan går över hjälmen utan problem. 🙂

    Svara
  3. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

    Vi har istället haft nästan – 9 grader ute och när man jobbar med barn som står och skakar som asplöv trots tjocka overaller så tycker man lite synd om dem.

    Men mammutpälsar är sällan blöta ända in på skinnet är min erfarenhet, det ser ut som dränkta katter men under är det torra.

    Svara
  4. Anna

    Päls är fantastiskt, kaninerna bor ute i ladan här och när man tar på dem är de nästan lika kalla som luften, dvs nästan ingen värme slipper ut genom pälsen alls.

    Svara
  5. Petra Milton

    Finns en liknande på Gekås, både jag och Alva är supernöjda med dom. Lägre pris också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>