Onsdag- min konstiga ponny

Precis när vi vaknade i morse började temperaturen att sjunka från plus en till minus två grader och när jag gick ut till stallet var det fruset i gräset.

Jag la för ovanlighetens skull ut lite hösilage till min ponny och han gjorde som han brukar de gånger jag får sådana ”galna idéer”- han gick inte ens till den utlagda högen utan vandrade iväg för att hitta något halvårsgammalt visset gräs att knapra på…

Den kloke Frenchie åt minsann av sitt hösilage; han som också kan lämna kvar en hel del när gräset inte är fruset.

På tal om att lämna kvar gissar jag att min ponny är den enda hästen i Sverige som står på ”ratat hösilage” !?!

I teorin står han på halm men i praktiken slänger jag in det lilla hösilage Frenchie lämnat över natten (1 kilo kanske?)  och eftersom han (ponnyn) är så sjukt renlig räcker denna påfyllning så pass att jag nästan aldrig behöver lägga in halm.

Extremt konstigt och jag skulle så klart inte slänga in dåligt stråfoder eller låta honom förfoga över en hel box fylld av foder om han var….ursäkta…en NORMAL ponny (som hade ätit upp allt, fått kolik och/ eller vägt 600 kilo…) men han äter bara sin egen ranson och knappt det ibland och då snackar vi kanske 7 kilo/ dygn.

Sedan är jag ganska övertygad om att en ponny som vill och kan äta (han har perfekta tänder enligt veterinär) hinner sätta i sig en hel del gräs på även ”bara” 9 timmar som de är ute just nu så jag är inte oroad, bara road.

Som jag redan har insett för länge sedan har jag den bästa ponnyn som finns, konstig eller ej ❤️!

Bilderna tog jag idag och illustrerar min uppfattning om vardagslyx; ett eget pytteridhus och utsikten från köksfönstret.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Det som Fungerar är bra! Så länge ingen far illa av det.
    Njuter av att läsa om hur du värnar om din lurviga ponny ❤️
    Just nu är jag grymt avundsjuk på ditt ridhus.
    Wallander och jag gjorde ett lyckat drag i lördags. Vi gick ut och harvade vår paddock. På söndagen blev det minusgrader. Vår paddock är alltså nyharvad och ganska torr så nu är den mjuk jämn och ridbar
    Jag borde köpa en trisslott.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är verkligen tacksam för varje dag i detta paradis och tar inget för givet.

      Och jag hann också slätharva min paddock innan den frös; kommer det massa ”bra” snö som inte blir en sörja direkt kan jag säkert använda den om jag vill.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>