Laga stövlar

Dragkedjan på min ena läderridstövel hade kärvat en längre tid och jag väntade ärligt talat bara på att den skulle ”smälla” när den också gjorde just detta; samma dag som jag skulle tävla!

Eftersom jag var beredd på att det kunde hända satte jag på mig stövlarna redan hemma så när jag inte fick upp dragkedjan utan den i stället gick sönder fick jag bara byta till ett par andra, likvärdiga stövlar som jag också har.

Eftersom de trasiga stövlarna är i utmärkt skick bortsett från den ena dragkedjan frågade jag på Facebook var man kunde laga detta och fick, som så många gånger förut flera tips varav ett kändes som det mest intressanta. Dels på grund av att skomakeriet låg i Malmö och dels för att priset var mer än överkomligt även om det kändes värt att lägga en hel del på stövlarna pga deras skick.

Och efter att ha hämtat stövlarna igår känner jag att jag vill dela tipset vidare till er som bor hyfsat nära Malmö för stövlarna blev både bra lagade och ”för inga pengar”; 270 kronor !!!!

De 270 kronorna avsåg alltså byte av en dragkedja (den andra är ua) och det tog en vecka innan de var klara.

Här nedan ser ni adress och öppettider:

Edit: ser att jag skrev fel i ursprungsinlägget; det kostade 270 och inte 170 kronor men det är fortfarande extremt billigt tycker jag!

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. LenaB

    Tack för tipset!! Har ett par hemma som väntat faktiskt flera år på ny dragkedja, enbart för att det kostar så mkt (minns att de pajade när jag provred D så är 6 år sedan). Skomakaren skulle ha 600 för byte och eftersom jag misstänkte att även den andra dragkedjan behövde en ny förr eller senare så ville jag byta båda samtidigt, alltså 1200:- , gick därför över till Hööks som hade lite stövelrabatt just då och investerade i ett par likadana nya för, har jag för mig 1500:- …

    Svara
    • Birgitta

      Skomakaren var dessutom ärlig för jag frågade om jag behövde byta även den andra dragkedjan men han kollade och sa nej.

      Svara
  2. Marlene Engström

    Blir skeptisk när det blir för billigt. Det kan knappt täcka materialet och vilka löner bidrar man med? En generell tanke!

    Svara
    • Birgitta

      Din generella tanke instämmer jag absolut i.

      I just detta fallet fick jag ett korrekt kassakvitto, betalade genom företags-swishnummer.

      Skomakaren är jag rätt så säker på är ensam i sitt företag, kanske pensionär?

      Svara
  3. Carolina Cragnell

    1100 kr betalade jag i veckan för byte av dragkedja till Cavallo på en stövel – Olles skomakeri i Lund.

    Svara
    • Birgitta

      Det är därför man alltid ska göra en liten marknadsundersökning på nätet innan man köper whatever.

      Lite som när jag köpte mitt renskinn från Röda stjärnan för 600:- inklusive frakt och Hööks tar det dubbla.

      Sedan kan det absolut skilja i kvalité så vi får väl se hur länge denna dragkedja håller. Men det ser mycket rejält gjort ut och dragkedjor GÅR ju sönder ofta på stövlar.

      Jag har sett priset på runt 600:- och skulle inte betala 1100:- rakt av även om mina stövlar är i väldigt gott skick och kostar runt 7000:- nya idag (jag gav inte ens 400:- på en outlet men det är en annan historia……).

      Svara
  4. Carolina Cragnell

    Nej det var dyrt men original Cavallo dragkedja iallafall så man ser inte att den är bytt.

    Svara
    • Birgitta

      Gissningsvis är det en bättre kvalité på din dragkedja än min, min såg helt vanlig ut (skomakaren visade mig den innan han bytte den), annars tror jag ingen som inte trycker näsan mot min stövel 🙂 kan se att det är en annan dragkedja än originalet. Och så mycket skulle jag inte värdera skillnaden mellan 270 och 1100 kronor.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>