Onsdag- gurka?

Kolla här vad som spirar under plasten- en av de 4 fröerna av Piccolino-gurka jag köpte förra veckan.

Alla fröna ser ut som det på bilden så med mycket skötsel och tur kanske det kan bli några gurkor till Henke om x månader?

Frenchie och jag har tillbringat en timme i ridhuset och annars har jag mest slöat och pysslat lite i och utanför stallet.

Jag lägger en hel del timmar i veckan på att ”plocka” med allt möjligt där; en del säkert onödigt och annat för att hålla allt i ett ok skick så att det inte förfaller.

Det är något jag märkt med eget stall; hur fort en del saker blir dammiga/ skitiga osv om man inte hela tiden håller efter whatever. Fönsterkarmarna tex men även en hel del annat.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Jag odlar också gurka åt min man. Två plantor i växthuset ger ofantliga mängder.

    Svara
    • Birgitta

      Det låter hoppfullt.

      Jag har inget växthus men funderar på om jag skulle våga ställa några plantor inne i ridhuset när det blir riktigt varmt.

      Jag har ju vindnät och solen lyser in på en del av ytan; jag ska bara undersöka hur många timmar solen står på just där. Gissar att de inte räcker med någon enstaka timme.

      Ridhuset står ändå tomt flera månader och detta hade varit det perfekta skyddet mot dovhjortarna.

      Svara
      • Marie Ultege

        Du behöver väldigt mycket ljus, värme, näring och vatten. Sedan är de ömtåliga i början. Se upp när du planterar om. De ska stå som på en liten kulle. De vill inte ha vatten på stammen.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>