Fredag- mellandag

Jag gissar att många har tagit ledigt idag; själv jobbar jag på schema så jag jobbade både igår och idag.

Även Frenchie jobbade, idag på utebanan.

Ni som tycker att jag är väderfixerad får ursäkta men jag fick lite skrämselhicka när jag såg prognosen för kommande 14 dagar som i princip sa ”inte en droppe regn”.

Blir det någon höskörd i mina trakter i så fall undrar jag och kommer gräshagarna att se ut som knastertorra stäppar? Time will tell….

Jag såg ett reportage på tv för några dagar sedan som handlade om att många rapsfält blivit nerplöjda pga missväxt och jag fattade ingenting eftersom jag kör förbi ett sådant fält mycket nära Ryhus dagligen. Det fältet ser så ”välnärt” ut som tänkas kan men så började jag titta mer noga nära Staffanstorp när Henrik och jag körde för att äta lunch häromdagen.

Och då fattade jag! Jisses! En del fält består av små klena plantor som knappt går att känna igen som raps och det måste kännas bedrövligt att vara den markägaren.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Samma här, det skall inte regna på typ två veckor (skall väl sägas dock att Bretagne är notoriskt opålitligt när det kommer till väderprognosen), här är vi ju lite före så många har redan tagit första skörden hö/silage och rapsen har blommat ut, men nu skall fodermajsen växa till sig och den behöver väl också lite regn… Tror inte bönderna får vattna heller, för grundvattnet har verkligen alldeles nyss återhämtat sig sedan förra årets torka… Lite läskigt när det är såhär stora problem med torka i en av Frankrikes allra ”blötaste” regioner.

    Svara
  2. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

    Vi får nog räkna med torr sommar, lite rädd då vårat höglager är lite sämre i år då mycket gått åt .. Annars brukar de finnas kvar. Hörde på radion att det räknar med en sommar ala 2018 och förbereder sig för fullt om det blir skogsbränder. Ser i våra hagar förra året vid den här tiden var det grönt överallt nu är det inte alls lika mkt gräs.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>