Släp/ lastbilsuthyrning

Sitter och läser ett inlägg på Facebook där trådskaparen beskriver hur hennes häst lyckades ta sönder skötardörren på en lastbil hon hyrt. Lagning kommer att kosta 20.000 och täcks ej av uthyrarens försäkring (inget ovanligt att ”interiören” inte ersätts på släp/ lastbilar).

Väldigt tråkigt för den som hyrt lastbilen så klart och jag tror att det är långt vanligare än man tror att man inte kollar upp EXAKTA villkor när man hyr ett släp/ lastbil eller mycket annat för den delen.

Dels kanske man felaktigt förutsätter att det finns någon form av försäkring som täcker ”allt” och dels tror jag att många helt enkelt hoppas på det bästa och tänker att ”det händer inte mig” och ”min häst är så snäll”.

När jag var yngre och behövde pengar hyrde jag själv ut mitt släp till bekanta och stallkamrater.

Jag sa alltid ”är det något som går sönder får du ersätta det”. 

Och tro mig…det gick sönder småsaker flera ggr.

Idag skulle jag aldrig i livet hyra ut mitt släp. Det är inte värt det på långa vägar.

Att stå och tjafsa med någon som hyrt släpet om vems felet är, hur det ska ersättas osv och så står man själv där med ett obrukbart fordon under tiden.

En kommentar

  1. Anette Fritzon

    Lånar heller aldrig ut släp (varken hästtransport eller gallersläp), men har ett flertal gånger hjälpt vänner genom att låna ut mig själv med bil och släp.
    Att få tillbaka ett släp med skador, behöva diskutera hur det ska fixas, av vem osv, och som du skriver, att själv stå utan under tiden gör att det inte är värt det.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>