Vattentätning

Nyligen var mina hästar ute i hällande ösregn i några timmar; båda iförda relativt nya (läs: aldrig tvättade) regntäcken från Hansbo.

Jag köpte just dessa täcken eftersom andra påstod att de stod emot regn väldigt bra men jag kunde senast konstatera att båda hästarna var blöta över hela kroppen när jag tog av täckena.

Nu var det ju relativt varmt dagen detta utspelade sig och många hade inte ens brytt sig om täcken sommartid men om vi lämnar DEN diskussionen därhän så var jag inte precis nöjd med regnskyddet så att säga.

Jag orkar inte tjafsa med tillverkaren och skicka tillbaka täckena utan tänkte i stället prova ett tips som jag läste om på nätet; tältduksimpregnering!

Jag tycker egentligen inte att man ska behöva impregnera helt nya regntäcken som ändå kostar runt tusen spänn men nu är det som det är och det kan vara värt att prova detta tänker jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag hade definitivt reklamerat! Annars har jag läst att många använder impregnering till båtkapell.

    Svara
    • Birgitta

      Jag ska kanske förtydliga varför jag inte reklamerar; jag som är den som reklamerar “allt” och tjatar på ANDRA att reklamera något som visat sig vara skit:

      Frenchies täcke ÄR reklamerat, pga att det saknade ett spänne att sätta fast halstäcket. Och jag har fått ett nytt täcke som jag inte har packat upp (än). Detta som han fortfarande använder skulle de egentligen ha bild på att jag hade klippt sönder men sedan skrev de att jag inte behövde göra det och då gjorde jag så klart inte det. Täcket går absolut att använda även utan spännet.

      Ponnyns täcke skulle jag kunna reklamera men jag vill se om impregneringen hjälper först. Jag bor så off så att skicka tillbaka grejer är lite omständigt om det inte behövs och ponnyn använder nästan aldrig täcke eftersom han vanligtvis har en päls som skyddar fantastiskt. Så med hans täcke får jag se hur jag gör. Hjälper impregneringen så får det vara nog.

      Svara
  2. Anna

    Täcken runt tusenlappen som inte håller tätt tycker jag är dyrt. Man bör kunna förvänta sig bättre kvalitet.
    Kasserade ett 13 år gammalt Rambo täcke nu som fortfarande höll tätt men innerfodret hade gett upp helt. I förhållande till varandra blir ju inte ett Rambo dyrt.

    Svara
    • Birgitta

      Problemet som jag ser det med just regntäcken är:

      – Om man frågar x användare vilka täcken som är bäst osv får man olika svar
      – Det verkar vara vanligt med måndagsexemplar
      – En del märken har blivit sämre (bytt fabrik/ tyg/ whatever).

      För att ta några exempel köpte jag ett Horseware på Gekås för tusen år sedan som stod emot regn jättebra. Köpte exakt samma modell några år senare- det släppte igenom regn jättesnabbt.

      Jag har reklamerat ett Himalaya-täcke från Börjes som många påstår är superbra.

      Även dessa Hansbo jag har nu köpte jag för att andra påstod att de var så bra.

      När man läser om andras reklamationer verkar det vanligt förekommande att det första täcket är skit men att det andra (efter reklamation) funkar.

      Det verkar också som att äldre täcken gjordes bättre.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>