Söndag-rött

Nu börjar nyponen att bli ätbara och jag ger hästarna lite som godis. Jag tycker om att använda mig av det som naturen ger helt gratis, framför allt när det växer mitt framför näsan på mig (utanför lösdriften).

Faktum är att även tomaterna börjar skifta i liiiite andra nyanser än grönt så med lite tur kommer även de att gå att äta inom kort; dessa sparar jag dock till mig och Henrik.

Väderleksprognosen har för ovanlighetens skull stämt perfekt så här långt in på dagen; mulen men utan nederbörd- perfekt för träning på utebanan.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Smurfan

    Hur många nypon åt gången ger du? Kan pållarna bli lösa i magen av för många nypon på en gång? (Lillhästen är lite känslig för fiberrika saker.)

    Nypon, tomater, gurkor, äpplen och plommon… Plockar du ingen svamp? Har visst blivit god skörd av kantareller efter allt regnande!

    Svara
    • Birgitta

      Jag har ingen aning om hur mycket nypon man kan ge men typ den mängden på bilden delat på 2 hästar om dagen hade jag inte tvekat att ge. Och sååå mycket tid att lägga på att plocka nypon känner jag inte att jag vill ”offra” så att jag plockar mer. Och inte dagligen heller utan när jag tänker på det, ids och har tid. Mest en kul grej.

      Jag gör likadant med brännässlorna, plockar och torkar enligt samma kriterier.

      Vad gäller svamp så har jag mött folk med korgar i skogen som ibland verkar ha haft tur/ skicklighet.

      Själv är jag för okunnig och även lite rädd för att bli sjuk/ förgiftad för att engagera mig i denna syssla.

      Hade det växt champinjoner på gräsmattan hade jag utan tvekan ätit dom 🙂 .

      Svara
  2. Elizabeth Torrisi

    Du får kolla så innehållet inte finns med på dopningslistan. Det är något som ringer någon klocka hos mig här. Men dopingreglerna ändras hela tiden.

    Svara
  3. Åsa

    Jag råkade ha några nypon kvar i fickan några veckor förra hösten. Lika populära i torkat skick när jag hittade dem till slut. Plocka i mängd och torka till godis?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>